Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Mam na imię Mirek a mój psiak wabi się Lex i jest rocznym owczarkiem szetlandzkim. Mamy nadzieję, iż nie pomniejszy to rangi forum , lecz będzie wartością dodaną dla każdej ze stron. A wspólna wymiana doświadczeń, pozwoli na lepsze poznanie i zrozumienie naszego pupila .
Witam na forum Myślę że zapowiada się ciekawie Owczarki szetlandzkie to bardzo intrygująca mnie rasa, rzekłabym że mam zaszczyt oglądac pewnego osobnika tej rasy na moich pomorskich dogtrekkingach - taka psia ostoja spokoju i wierności swojemu Panu Ale na pewno wiele pracy trzeba włożyć aby owczaruś był tak bardzo nakierowany na swojego właściciela
"Około 1925 roku psy rasy ON, jako całość, stały się wysokie, kwadratowe i niezgrabne, brak im było cech, które były wymagane przez Stephanitza jako ideał..." [źródło: wikipedia]
Witamy serdecznie, podpisując się pod słowami Tomka
Nie traktuj psa jak człowieka, żeby on nie potraktował Cię jak psa Dbajmy o kulturę języka polskiego na forum; używajmy wielkich liter, znaków przestankowych i programów "wyłapujących" błędy ortograficzne, jeżeli ktoś sam sobie z nimi nie radzi ...