Paulina K. napisał(a):gdzieś czytałam na fb czy na innym forum że jak pies goni swój ogon to jest coś nie tak z nim w sensie że to jest psychiczne. wiem że koleżanka oddała takiego psa w wieku 5-6 miesięcy bo chciała go do hodowli ale jej powiedzieli że to jest dziedziczne i nie może być reproduktorem a psem do kochania... ale nie wiem czy tylko tak mówiła czy to prawda... a hodowca co na to ci mówi ?
Nie koniecznie

Pytanie co robi jak go już dopadnie? Jeśli go wygryza to może to być objaw alergii. Jak Bonnie dostawała drób to wygryzała sierść na całej długości ogona. Ogon był pod spodem wystrzyżony do samego czubka. Może to być też problem z gruczołami okołoodbytowymi. Tak więc tutaj przyczyn może być kilka.
Oczywiście problemów psychicznych nie należy wykluczać ale z tego co wiem dotyka to naprawdę nie wielką ilość psów. Jeśli miało by to mieć rzeczywiście podłoże psychiczne - to raczej należało by się przyjrzeć aktywności psychiczno - ruchowej szczeniaka.
Poza tym:
Hans napisał(a):... chodzi tam i spowrotem ...
Co to oznacza? Jest "przymulony", słania się na łapach, jest pobudzony, itd.? Za mało informacji - być może są to objawy jakiejś choroby. Tak czy inaczej należało by pojechać do weta i zrobić badania.