Chciałabym zebrać grupkę osób, która ma ochotę spotykać się w niedziele lub wieczorami na fordońskich górkach i terenach przyległych (ew. w innych wyznaczonych miejscach) w celach amatorsko -szkoleniowych.
Chodzi o spotkania, w którym będzie można indywidualnie popracować w grupie psów.
W programie :
w miarę potrzeb socjalizacja w dużym kółeczku, czyli poznanie się psów ze sobą poprzez pracę a nie zabawę ze sobą.
Fajna zabawa i dobry wstęp do pierwszych zajęć Nazgul zawsze uwielbiał socjalizację
Mój program "na dzisiaj":
posłuszeństwo wg regulaminu PT, OBI 0,1. Każdy pracuje "na własną rękę".
Posiadam regulowaną przeszkodę, atrapę pachołków (pomalowane na czerwono butelki 2,5 litrowe, niedługo wbijane za pomocą śledzi do ziemi ) i taśmę "ostrzegawczą biało-czerwoną" do wyznaczenia konturów do ćwiczenia "kwadratu" w OBI.
Przydałby się jeszcze koziołek i drewienka do OBI.
Mam też na stanie do sprzedania ok. 5 metrową, nowiutką fajną, grubą, szeroką linę/taśmę z dwu-rzędowymi gumeczkami ABS, z której można zrobić świetną linkę treningową (2,50zł/metr). Kupiłam zeszłego roku jej na zapas, ale ta gadzina jest tak solidna że nie zetrzemy jej chyba przez jeszcze 10 lat
Także jeśli ktoś trenuje we fordonie lub Bydgoszczy, a potrzebuje ekipy psów "rozpraszaczy" to zapraszam
Miejsca możemy zmieniać, ja preferuję boisko na os. Bohaterów, ale w sezonie letnim może być ciężko z wolnymi godzinami jeśli chłopcy wejdą grać w piłkę i dwie fajne polany na górkach . Jedna oddalona o ok. 1,5 km w terenie, ale za to zacna .
REGULAMIN :
Psy przed rozpoczęciem "zajęć" idą na toaletę, a we fordonie jest gdzie szczególnie jeśli chodzi o boisko do gry w piłkę, musi być na nim zachowany absolutny porządek żeby nikt się nie denerwował, boisko jest bardzo zadbane.
Suczki mile widziane, to jest dopiero rozpraszacz
Jeśli ktoś ma swojego kota - chętnie z socjalizuję mojego psa z zapachem kota tj. coś przesiąkniętego zapachem kota, chusteczka, materiał, martwa sierść a najchętniej mile widziany "na placu" kot w kennelu Chciałabym się doczekać chwili kiedy Nazgul wreszcie będzie w stanie po uprzednim socjalu poznać kota z bliskiej odległości i stwierdzić że kot to Przyjaciel a nie urządzenie do gonienia
Kilka zdjęć z zabaw na zachęte
jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma, przeszkoda zapasowa
wyczekiwanie i bieg za kółeczkiem:
zabawa