Witam
Mam na imię Iwona, zapisałam się na to forum ponieważ szukam nowego domu dla owczarko-podobnego Filipa.
Moja znajomość z Filipem zaczęła się ponad 6 lat temu gdy zmarł jego pierwszy właściciel, nie mogłam wtegy pozwolić by Filip trafił do schroniska, miesiąc czasu czekał na swojego właściciela pod domem, wkońcu udało mi się skontaktować z dalszą rodziną tego Pana i zabrałam Filipa do siebie, dużo razem przeszliśmy, dużo musiał mi wybaczyć, po rozejściu się z moim partnerem stałam się jedyną właścicielką Filipa, skakałam z pracy do pracy ( pracowałam w dwóch pracach, nocnej i dziennej) ciężko mi było podołać obowiązkowi posiadania psa, ale jakoś się udawało. Jednak praca dawała mi już bardzo w kość więc postanowiłam coś z tym zrobić, i tak wiedziałam że za niedługo zaczną się zwolnienia w Tesco więc doszkoliłam się jako Operator/programista Cnc i odeszłam z pracy, tu moja bajka zaczyna się kończyć, z powodu Filipa nie przyjęłam już kilku propozycji pracy ponieważ wiążą się one z wyjazdem poza Kielce i pozostaje bez pracy już prawie rok czasu, nie mam już swoich oszczędności i muszę jak najszybciej znaleść pracę bo utonę w długach. Czuję się jakbym miała związane ręce i nic nie mogła zrobić przez posiadanie mojego pupila, dlatego jeżeli ktoś może wziąść Filipa do siebie to będę bardzo wdzięczna, ja choćbym chciała nie mogę się już nim zajmować, moja frustracja przenosi się na moją codzienność.
Filip ma coś koło 12 lat, jest przyjacielskim psem i bardzo wyrozumiałym, mieszka ze mną w mieszkaniu, praktycznie cały dzień śpi, widze że tęskni za dłuższymi spacerami na dworzu. Jest wykastrowany i zaszczepiony na wściekliznę. Na spacerach nie lubi innych psów, toleruje tylko niektóre, nie ważne czy to suczka czy piesek, albo mu się coś spodoba albo nie, nie wiem czym się kieruje w doborze swoich przyjaciół. Wiem że dla Niego to będzie ciężki szok jeżeli znajdzie się w innym domu ponieważ bardzo jest do mnie przywiązany, ale nie mam innego wyjścia, mam nóż na gardle i muszę go wydać i to jak najszybciej. Wcześniej Filip mieszkał w domku jednorodzinnym, nieogrodzonym, łaził sam kiedy chciał i robił co chciał, teraz jest blokowym pieskiem.
A oto Filipek
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1945530009006223&l=cdbb5a2dc9
Proszę o kontakt jeżeli jest ktoś kto może się zaopiekować Filipem.
Pozdrawiam Iwona