Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Wszystko o wystawach i wystawianiu.

Mnóstwo pytań!!!

Nieprzeczytany postprzez Dwupsiasta » 05 lut 2017, 20:41

Cześć, jako że że jestem świeża w Onkach, rodowaodach i wystawach to mam mnóstwo pytań.

Psiak ma obecnie 3 msc. Zastanawia mnie do jakiego wieku ( jakiej klasy wiekowej) można wystawiac psiaka mając jedynie metrykę? Czy jest taka możliwość?
Czy wystawiając takiego maluszka musi być on super grzeczny, czy wystarczy jak postoi minutkę do oceny przebiegnie się i dość?
Co onek musi mieć by zostać reproduktorem? Z tego co czytałam to coś ponad wystawy? Od jakiego wieku można zacząć starać się o reproduktora?

Narazie tyle, aczkolwiek wiem że to nie wszystko. Wiem że napewno były już takie pytania ale chcę jasnej odpowiedzi.
Dwupsiasta
Nowy forumowicz
Owczarek niemiecki: Lex
Imię: Kamila

Re: Mnóstwo pytań!!!

Nieprzeczytany postprzez Paulina K. » 06 lut 2017, 10:06

a kto wydał metrykę ? FCI czy klub ? jak FCI to z tego co się orientuje to musisz mieć rodowód dlatego że jak się zgłaszasz wpisujesz w formularzu numer rejestracyjny psa który otrzymujesz od swojego oddziału albo od związku. ten wiek to klasa baby/młodsze szczenięta. nie wiem czy aby pies był reproduktorem w ZKWP czy nie musi mieć minimum 18 miesięcy, do tego wiadomo rtg bioder dobrze jest też zrobić łokcie, można zrobić DNA, wyszkolenie i wystawy, testy psychiczne....
http://dantearkadia.weebly.com/
http://argestes.weebly.com/
Paulina K.
Klubowicz
2 lata członkostwa2 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Dante
Imię: Paulina
Pochwały: 8

Nieprzeczytany postprzez Dwupsiasta » 06 lut 2017, 10:51

Rodowód many z zwkp :). Kiedyś jak wystawiałam Goldziaka to do którejść klasy nie był wymagany rodowód, jedynie metryka. Ale njestety nie pamiętam do jakiego wieku.
Dwupsiasta
Nowy forumowicz

Nieprzeczytany postprzez Marita » 06 lut 2017, 13:12

Co do wyszkolenia pies aby był reproduktorem musi posiadać IPO:
http://www.zkwp.pl/zg/regulaminy/zalacz ... owlane.pdf
Marita
Świeżak
Imię: Marita

Nieprzeczytany postprzez Dwupsiasta » 06 lut 2017, 14:45

Rozumiem, jednak z Goldziakami jest łatwiej hih. Ale sądze że i z Onkiem damy rade, tym bardziej że jest baaardzo pojetny :)
Dwupsiasta
Nowy forumowicz

Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje