przez płocczanka » 08 maja 2012, 11:26
Myślę - niestety -że nie poniesie ŻADNEJ KARY nawet jeśli zostanie zidentyfikowany patrząc na to co się działo do tej pory w polskim prawodawstwie i w wyrokach jakie zapadały- za szczególne okrucieństwo grozi tylko do 2 lat i jakieś niewielkie kary pieniężne wobec wyrządzonego bestialstwa i to tylko grozi bo można się od tego odwoływać , kombinować itd...więc w praktyce nie wiem czy był przypadek choćby odsiadki 2 lata koniec kropka i nie krócej.
Myślę, że nawet i w sądach musi się zmienić mentalność aby przyznawano choć górne granice kar tych które są w ustawie choć i tak są niskie.Wydawało by się ,że pracują tam wykształceni światli ludzie a wydaje się, że przypadki ,z którymi stykają się na rozprawach to jest dla nich nadal "niska szkodliwość czynu".Skoro ktoś się posuwa do takich okropności to nie jest człowiekiem i drugi człowiek też nie przedstawia dla niego żadnej wartości.
Jakąkolwiek zadość mógłby uczynić tylko samosąd-zrobienie mu tylko tego co on zrobił tym psom.Ktoś taki nie ma prawa żyć w społeczeństwie,jak napisałam wyżej drugi człowiek również dla niego nic nie znaczy.