Mam pieska z tej hodowli... niestety. Szkoda że zacząłem czytać za późno. Witryna internetowa super, pieski przepiękne, szkoda że chore. Borykam się z różnymi chorobami od jego przywiezienia do domu. Na szczęście mnie stać żeby go leczyć w najlepszej klinice więc żyje i jest póki co szczęśliwy. Ale o długim życiu mowy nie ma! Jak zacząłem się zagłębiać w temat to okazuje się inni nabyli pieski z bardzo podobnymi chorobami. Aż się dziwię, że byłem tak naiwny. Rodowód i pseudohodowla. Najbardziej mnie boli to że rodzą się wciąż psy które będą cierpieć. Co dolega mojemu? Cały zestaw: nawracające bardzo ciężkie biegunki, potrzebuje specjalnej karmy i poza nią nawet "skórki od chleba" nie wolno, podejrzenie chorej trzustki, bardzo ciężka dysplazja, zwyrodnienie kręgosłupa - garbi się mimo młodego wieku, nie siedzi normalnie jak inne psy, leczony na padaczkę.... czy to mało? To proszę dalej - problemy z przełykiem na razie początek. A poza tym to uroczy i cudowny psiak który jest całym sercem oddany opiekunom. Co zrobić żeby oni przestali rozmnażać chore psy? Macie pomysły jak to zatrzymać???
                  Pozdrawiam wszystkich czytających

Radio
Radio
 przez
przez 

Ja kilka lat temu też szukałam psa dla siebie i właśnie zastanawiałam się czy aby nie wziąść z hodowli Arkadia. Teraz po tym co czytam cieszę się, że jej nie wybrałam. Mam nadzieję, że inni przyszli nabywcy będą czytać różne fora i opinie i zastanowią się dwa razy zanim wezmą psa z hodowli z taką opinią.
Ja kilka lat temu też szukałam psa dla siebie i właśnie zastanawiałam się czy aby nie wziąść z hodowli Arkadia. Teraz po tym co czytam cieszę się, że jej nie wybrałam. Mam nadzieję, że inni przyszli nabywcy będą czytać różne fora i opinie i zastanowią się dwa razy zanim wezmą psa z hodowli z taką opinią.