Przyjmę, kupię, zamienię, sprzedam lub oddam - ogłoszenia drobne forumowiczów.

BARF K-9 Border Unit

Nieprzeczytany postprzez K-9 Border Unit » 29 kwi 2012, 20:23

Nie wiem czy nie zostanę posądzony o robienie sobie reklamy, z góry sorki jeżeli się narażę administratorom ;-). Dla zainteresowanych podaję do wiadomości iż moje psy karmię karmą jaka sam komponuję i sprzedaję także. Mianowicie przygotowuję BARFA. Do niedawna robiłem go z mięsa wołowego klasy II, tchawicy wołowej oraz warzyw obrobionych sokowirówka plus czerstwe pieczywo. Wszystko mieliłem i mieszałem. Obecnie warzywa i chleb zastąpiłem książka wołową. Książka wołowa to taki dodatkowy żołądek krowi. Mielę i mieszam 50 % mięsa wołowego klasy II, 40 % tchawicy wołowej ( zawiera mięso i chrzęść ) oraz 10 % książki wołowej z zawartością. Taki kształt diety to efekt mojej pracy i doświadczeń z psami oraz konsultacje i badania weterynaryjne w klinice THERIOS w Myślenicach. Wilki jak i inne drapieżniki żerując przy upolowanej zwierzynie w pierwszej kolejności żerują przy wnętrznościach, z których cenny jest dla nich przetrawiony produkt roślinny, którego w żaden sposób nie trawią na surowo ( dlatego warzywa do BARFA obrabiamy w sokowirówce ). Zastępując warzywa książką wołową dieta którą obecnie karmię jest całkowicie biologicznie zgodna z naturą drapieżnika jakim jest nasz pies. Efekty są wymierne i szybko widoczne. Miałem dwa psy z problemami jelitowymi, po kilku dniach od wprowadzenia do menu książki wołowej, psy wyregulowały się natychmiast same, co nie udawało się dość długo na lekarstwach. BARF oparty na warzywach miał tą zaletę , że ładnie wyglądał i miło pachniał dla ludzi, nie było go czuć mięsem a marchewką i burakiem, BARF z książką wołową wygląda jak pomieszany z krowim łajnem i lekko wali hehehe. Ludzie są wrażliwi i zastanawiam się teraz ilu klientów na BARFA stracę a ilu zyskam. Ci co są estetami i wrażliwcami na bank odpadną , Ci co wiedzą w czym temat zostaną i polecą innym. Mojego BARFA pakuję po 1 kg na tackach styropianowych i zamykam folią termokurczliwą, zamrażam i takiego sprzedaję. Cena 5zł za 1 kg, dla odbiorców hurtowych rabaty, zakup 200kg oferuję transport gratis w rejon Krakowa, Nowego Sącza , Katowic, Bielska Białej. Dalsze trasy zależne od ilości zamówienia. Polecam organizowanie się w grupy np na placach treningowych, osiedlu itd w ten sposób macie możliwość podzielenia się zamówieniem. Tak już robią w Krakowie i Nowym Sączu. W Krakowie Marzena Gałczyńska ( pańcia FABI K-9 Border Unit ) użytkowniczka tego forum a w Nowym Saczu Mirek Pulit z Grupy Poszukiwawczo Ratowniczej Straży Pożarnej. U nich można zamawiać karmę. Chętnym odpowiem na pytania zarówno tu na forum jak i prywatnie tel 609651686. Karma oczywiście pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej. Robert Gwadera

-- 29 kwi 2012, o 22:00 --

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=413419752002624&set=a.299914583353142.83604.209259149085353&type=1&theater
Psu i dobra mucha byleby miał swego druha !
K-9 Border Unit
Losowy avatar
Hodowca
Owczarek niemiecki: IZA Mibimato
Imię: Robert

Re: BARF K-9 Border Unit

Nieprzeczytany postprzez K-9 Border Unit » 18 maja 2012, 07:16

http://www.psysportowe.pl/forum/index.p ... eadID=3667
K-9 Border Unit
Losowy avatar
Hodowca

Nieprzeczytany postprzez MarzenaG » 18 maja 2012, 07:27

Na forum "psysportowe.pl" trzeba być zarejestrowanym i zalogowanym, żeby móc czytać wątki.
Pozdrowienia

Marzena
MarzenaG
Początkujący owczarkarz
Owczarek niemiecki: Fabiola K-9 BU
Imię: Marzena
Pochwały: 2

Nieprzeczytany postprzez K-9 Border Unit » 19 maja 2012, 08:06

W temacie wysyłki pojemniki termoizolacyjne mam już namierzone , muszę jeszcze tylko je sprowadzić, koszt pojemnika na około 5 kg to 10 zł, na 20 kg to 20zł. Wysyłka pocztą polską na warunkach szczególnych tzn że na bank w 24h przesyłka jest dostarczona to już inna bajka , bo za 5kg każą sobie płacić 30zł, za 20 kg 50zł. Paczka priorytetowa tańsza dużo teoretycznie powinna być na drugi dzień, lecz to fikcja, wysyłanie tak to ryzyko. Tylko paczka na warunkach szczególnych dociera na bank na drugi dzień, wysyłałem w ten sposób żywe papugi czy kury i system działa. Lecz ich cena trochę jest wysoka do wartości mięsa. Jeszce rozmawiam z kurierami, oni na umowie dają lepsze warunki, lecz nie sa to proste rozmowy i nie każdy chce wozić mrożone mięso. Aby zejść z kosztami do np 20zł za paczkę 20 kg chcą dużej liczby paczek a tego przynajmniej na początku nie jestem w stanie obiecać, dlatego ten temat jeszcze nie jest dopięty, ale pracuję nad tym, cierpliwości :)
K-9 Border Unit
Losowy avatar
Hodowca

Nieprzeczytany postprzez K-9 Border Unit » 20 maja 2012, 21:25

Wstępnie odnośnie wysyłki w grę będą wchodzić pojemniki mieszczące : 6 kg, 12 kg, 24 kg, 32 kg. Koszt wysyłki kurierem powinien wynieść około 20 zł, i tu jakby waga paczki nie będzie miała większego znaczenia, jedynie ta 32 kg może być trochę droższa, tzw pobranie to koszt jakieś 5zł , możliwa będzie wpłata na konto, wtedy wysyłka po zaksięgowaniu wpłaty. Zamówienia będę przyjmował przez sklep na mojej stronie. Na razie proszę oczywiście nie składać zamówień, to wstępne informacje dla niecierpliwych. Gdy wszystko dopnę na ostatni guzik dam znać! ;)Myślę ,że to jeszcze kwestia tygodnia.
K-9 Border Unit
Losowy avatar
Hodowca

Nieprzeczytany postprzez K-9 Border Unit » 29 maja 2012, 20:41

Powiem tak, pomimo wielu wysiłków by koszta wysyłki obniżyć, niewiele to dało. Kurierzy na umowie wymagają dużej liczby wysyłek, jeśli sie nie dotrzyma warunków umowy doliczają jak za wysyłkę standartową. W zasadzie najpewniejsza moim zdaniem jest wysyłka poczta polska na warunkach szczególnych, na razie tak zamierzam realizować wysyłkę. Dochodzi koszt pojemnika termoizolacyjnego. Podsumowując wysyłka paczki 12kg mięsa z pojemnikiem i opłatą pocztową 150zł co daje 12,50 zł za kg. Od 4 czerwca realizuję wysyłki z mojej strony www.k9bu.pl. Cóż nie spodziewam sie tłoku :(, chociaż uważam że moje mięso jest najwyższej jakości i mimo to warto :). Zamawiać już można. Wysyłka paczeki6kg (tyle samo kosztuje co wysyłka 12 kg ,24 kg i 32 kg są dużo droższe i mija się to z celem, koszty tych pojemników też wysokie. Optymalna pod każdym względem jest ta 12 kg i dlatego taką będę realizował. Dla zainteresowanych podam że niedługo moje mięso powinno być dostępne w sklepach zoologicznych w Krakowie, Bielsku Białej, Żywcu, Dębicy, Rzeszowie oraz Tarnowie, jestem w toku rozmów z właścicielami sklepów. W sklepach, które je będą sprzedawać będzie dużo tańsze, bo odejdą koszta pojemników i wysyłki, do tego sklepy zamawiają hurtowo. Mięso już jest dostępne w Nowym Targu. ;)
K-9 Border Unit
Losowy avatar
Hodowca

Nieprzeczytany postprzez Tomek » 29 maja 2012, 20:47

K-9 Border Unit napisał(a):...Dla zainteresowanych podam że niedługo moje mięso powinno być dostępne w sklepach zoologicznych w Krakowie, Bielsku Białej, Żywcu, Dębicy, Rzeszowie oraz Tarnowie, jestem w toku rozmów z właścicielami sklepów. W sklepach, które je będą sprzedawać będzie dużo tańsze, bo odejdą koszta pojemników i wysyłki, do tego sklepy zamawiają hurtowo. Mięso już jest dostępne w Nowym Targu. ;)

O, i to jest dobra wiadomość. Informuj na bieżąco.

Co do wysyłania za pomocą Poczty Polskiej, to tak jak napisałeś nie liczyłbym na duże zainteresowanie przy tej cenie, raczej skupiłbym się na stworzeniu siatki lokalnych dystrybutorów. Jaka będzie "sugerowana" cena w sklepach?
Tomek
Klubowicz
1 rok członkostwa
Owczarek niemiecki: Viggo
Imię: Tomek
Pochwały: 20

Nieprzeczytany postprzez K-9 Border Unit » 29 maja 2012, 21:16

To będzie zależało wyłącznie od właściciela sklepu, ma on swój rozum , kupi w cenie hurtoweji chyba będzie je chciał sprzedać a nie kisić w sklepie.
K-9 Border Unit
Losowy avatar
Hodowca

Nieprzeczytany postprzez Tomek » 30 maja 2012, 05:44

Jeśli nie będziesz regulował ceny finalnej dla odbiorcy docelowego, to w ciemnych barwach to widzę. Bielscy sklepikarze udowodnili, że wolą mało sprzedać z dużą przebitką niż zrobić dużo większy obrót z mniejszą marżą. Ceny mają z sufitu, taniej (lub w tej samej cenie) wychodzi zakup w internecie łącznie z kosztami przesyłki. Jeśli nie muszę mieć czegoś na wczoraj, to sobie głowy nie zawracam stacjonarnymi zoologami. Nie dość że drogo, to nawet popularne na rynku preparaty trzeba często u nich zamawiać.

W Bielsku masz silną konkurencję w postaci produktów Ecokarmy, 5,20 zł za kilogram wołowego bez kości, 3,80 zł wołowe z kością (30%), 6 zł dziczyzna bez kości, itd. Pakowane w sprytne 250g kosteczki, jakość może nie zachwyca ale jest OK i pies bardzo chętnie je. Już od 10kg przywożą do domu, co jest niezwykle wygodne.

Czy Twój BARF zawiera elementy kostne? Jeśli tak, jak % to wygląda?
Tomek
Klubowicz
1 rok członkostwa
Owczarek niemiecki: Viggo
Imię: Tomek
Pochwały: 20

Nieprzeczytany postprzez Carmella » 30 maja 2012, 06:56

K-9 Border Unit napisał(a):Podsumowując wysyłka paczki 12kg mięsa z pojemnikiem i opłatą pocztową 150zł co daje 12,50 zł za kg.

to wychodzi 2,5 razy tyle niż podajesz na stronie przy odbiorze osobistym :(

To ja jeszcze raz chciałabym zadać pytanie jak na pw zadałam, w jaki sposób można umówić się na odbiór 15 kilogramów gdybym miała możliwość transportu "przy okazji".
Carmella
Początkujący owczarkarz
1 rok członkostwa
Owczarek niemiecki: Shila
Pochwały: 2

Następna strona
Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje