Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Porady i problemy zdrowotne owczarka niemieckiego.

Częste wymioty

Nieprzeczytany postprzez Norek19 » 18 lis 2016, 07:12

Witam zakupiłem wczoraj mojemu szczeniakowi ucho wieprzowe wędzone ponoć z kolagenem.Wieczorem zwymiotował pierwszy raz i dzisiaj drugi.Zaznaczam ,że gryzak był trochę wygryziony.Czy takie wymioty mogą być związane z uchem?
Norek19
Losowy avatar
Nowy forumowicz
Imię: Norbert

Re: Częste wymioty

Nieprzeczytany postprzez Paulina16 » 18 lis 2016, 07:30

A wymiotował kawałkami jedzenia czy niczym? Moja jak była mala że stresu wymiotowała jak mnie nie było w domu, no ale wymiotowała niczym.
Paulina16
Początkujący owczarkarz
2 lata członkostwa2 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Leti
Imię: Paulina
Pochwały: 2

Nieprzeczytany postprzez Norek19 » 18 lis 2016, 22:34

Są to wymioty z jedzeniem.Moją uwagę zwróciła zabawka ,której cześć wygląda jakby odgryziona
Norek19
Losowy avatar
Nowy forumowicz

Nieprzeczytany postprzez Paulina16 » 18 lis 2016, 23:59

No to całkiem możliwe że albo ucho czy coś innego mu zaległo, albo zabawka. A dalej wymiotuje? Bo jesli tak to najlepiej zwrócić sie do weterynarza. Pomacaj okolice brzucha, czy nie ma nic powiększonego czy ma normalny brzuch.
Paulina16
Początkujący owczarkarz
2 lata członkostwa2 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Leti
Imię: Paulina
Pochwały: 2

Nieprzeczytany postprzez Norek19 » 19 lis 2016, 10:08

Witam wszystko się wyjaśniło pies zachorował na parwowirozę był nawet zaszczepiony.Dzisiaj pies czuję się lepiej biega piję i zjada posiłki.Weterynarz nie powiedział żadnych wskazówek.Jak postępować dalej ?
Norek19
Losowy avatar
Nowy forumowicz

Nieprzeczytany postprzez vega_bw » 19 lis 2016, 12:15

Dopóki piesek nie zostanie wyleczony,to go oszczędzaj,żeby nabrał sił.
Ważna jest również dieta, taka, która postawi go na łapki, lekkostrawna,a bogata w substancje odżywcze.
Jeżeli karmisz gotowanym,to królik, indyk, wiejska kura z warzywami na rosołku, do tego dość mocno rozgotowany ryż- my takie zalecenia dostaliśmy od weta, jak Falko był bardzo,ale to bardzo chory.
Jeśli karmisz suchą karmą,to niech tak zostanie, dodaj tylko probiotyki w postaci tabletek z apteki lub od weterynarza, jogurty naturalne, można na wzmocnienie podać olej z wątroby dorsza lub rekina.
Mniemam,że zwierzak dostał antybiotyk?
Choćbyś powiedział o sobie i swoim psie wszystko, to i tak zawsze zostaje coś do powiedzenia...
vega_bw
Klubowicz
5 lata członkostwa5 lata członkostwa5 lata członkostwa5 lata członkostwa5 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Falko zwany Rudym ;)
Imię: Beata
Pochwały: 22

Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje