Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Prezentujemy zdjęcia i filmy naszych krótkowłosych i długowłosych owczarków niemieckich.

Re: ♥ Gabi ♥ Owczarek niemiecki

Postprzez sKate89sc » 16 lis 2012, 10:36

Ewa nie załamuj się, Gabi jest na prawdę o wiele mniejsza od Waszych psiaków no i też przez to szczuplejsza.
Teraz i tak mi się udało ją utuczyć ale tylko 4kg.
Patrząc na tabele wymiarów owczarka niemieckiego, to z wagą mieści się w dolnej granicy, a wzrostem lepiej nie gadać.
Nie ukrywam, że chciałabym żeby była "normalna" jak Wasze psiaki no ale trafił mi się unikatowy egzemplarz :P
"Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Obrazek
Obrazek
sKate89sc
Zaawansowany owczarkarz
4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: ♥ Gabi ♥
Imię: Kasia
Pochwały: 1

Postprzez Raspberrydream » 16 lis 2012, 12:40

sKate89sc napisał(a):Obrazek

Slicznotki :buziak:
Raspberrydream
Losowy avatar

Postprzez sKate89sc » 16 lis 2012, 13:06

Dziękujemy :)

Właśnie wróciłyśmy z szybkiego spacerku z sąsiadką. Mój przekupny pies nauczył się, że u sąsiadki w domu zawsze dostanie smakołyka i to za free :mur:
Co gorsza okazało się, że Gabi nie kradnie tylko mi jedzenia, przed wyjściem zrobiła obchód po mieszkaniu znajomej i ukradła jej psu kość :przerażenie:
I takim oto sposobem na milion procent straciła koleżankę :mur:
"Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Obrazek
Obrazek
sKate89sc
Zaawansowany owczarkarz

Postprzez kalyna » 16 lis 2012, 23:54

sKate89sc napisał(a):Nie ukrywam, że chciałabym żeby była "normalna" jak Wasze psiaki no ale trafił mi się unikatowy egzemplarz :P

:brawo::brawo:
one jest unikatowa i jednocześnie jest w tym wspaniała :ok::ok:

A jej budowę i energię możesz wykorzystać w np. Frisbee czy Agillity.. jest lżejsza, zwinniejsza, więc i powinna wymiatać fruwając za dyskiem :ok::ok:

Ale pyszczek to ma powalający :lool::lool:
kalyna
Moderator
Owczarek niemiecki: Sonia & Ghandi
Imię: Alina
Pochwały: 13

Postprzez sKate89sc » 17 lis 2012, 14:18

kalyna napisał(a):
sKate89sc napisał(a):Nie ukrywam, że chciałabym żeby była "normalna" jak Wasze psiaki no ale trafił mi się unikatowy egzemplarz :P

:brawo::brawo:
one jest unikatowa i jednocześnie jest w tym wspaniała :ok::ok:

A jej budowę i energię możesz wykorzystać w np. Frisbee czy Agillity.. jest lżejsza, zwinniejsza, więc i powinna wymiatać fruwając za dyskiem :ok::ok:

Ale pyszczek to ma powalający :lool::lool:

Powiem Ci, że nigdy nie zastanawiałam się nad Agility. Muszę najpierw o tym poczytać bo jestem zielona w temacie. A z frisbee mógłby być problem bo Gabi nie chce skakać. Łapie niby np. piłkę ale pod warunkiem że nie musi podskoczyć (bardziej wygląda to tak jakbym jej rzucała typowo do pyszczka). Nie wiem czy udałoby mi się ją jakoś zmotywować, nauczyć "latania za frisbee.

No i najważniejsza sprawa przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji chcę się skonsultować z wetem czy nie ma przeciw skazań do trenowania tego Agility. Chodzi mi przede wszystkim o sprawdzenie pod kontem dysplazji, bo nasze nieszczęsne zdjęcie było nie dość że źle zrobione, to wet okazał się najgorszym z najgorszych. Na szczęście na naszym forum wyczytałam żeby się na wszelki wypadek skonsultować z innymi. Dwóch weterynarzy powiedziało że zdjęcie, raz że jest źle zrobione, to dwa nie widać na nim nic niepokojącego.
Muszę przyznać że dzięki ludziom z naszego forum i ich poradom nie dałam się oszukać gadką "szczeniak ma tak wytarte kości jak stary schorowany pies" no i co najważniejsze Gabi nie miała zrobionej niepotrzebnej operacji.
Obrazek
Obrazek
sKate89sc
Zaawansowany owczarkarz

Postprzez kalyna » 17 lis 2012, 14:43

sKate89sc napisał(a):Powiem Ci, że nigdy nie zastanawiałam się nad Agility. Muszę najpierw o tym poczytać bo jestem zielona w temacie. A z frisbee mógłby być problem bo Gabi nie chce skakać. Łapie niby np. piłkę ale pod warunkiem że nie musi podskoczyć (bardziej wygląda to tak jakbym jej rzucała typowo do pyszczka). Nie wiem czy udałoby mi się ją jakoś zmotywować, nauczyć "latania za frisbee.

wiadomo, że od razu to nie będzie mistrzem, ale coś samemu można grzebać w domu :lool::lool:
właśnie budową, którą widzę na fotkach i to co opisujesz to przypomina mi Bordera :ok::ok:

Ale to tak piszę, bardzo jako ot tak, jedynie sugeruję.. wiadomo nie musisz brać tego w ogóle pod uwagę :lool:
kalyna
Moderator
Owczarek niemiecki: Sonia & Ghandi
Imię: Alina
Pochwały: 13

Postprzez sKate89sc » 17 lis 2012, 15:20

No powiem Ci że trochę tak.
Ale to są skutki jak człowiek się guzik zna, nie szuka pomocy w internecie i pochopnie podejmuje decyzję :)
Wiadomo że teraz już drugi raz bym tak nie zrobiła. No ale mam moje kochane maleństwo które ukradło serce całej rodziny.
Nawet moja ciocia, która nienawidzi psów, trauma po ugryzieniu z dzieciństwa, przyznała że po poznaniu Gabi zaczyna się przekonywać do nich.
Jej słowa " Gabi to taki mądry, słodki pies", a chodziło jej o robienie komend, bo mieszka w górach gdzie ja nie spotkałam osoby która pracowałaby ze swoim psem (wszystkie tylko przy budzie) :(
Mój kuzyn jedynie obiecał mi że zacznie brać swojego psa na wycieczki do lasu, samemu mu się nie chce a spodobały mu się wycieczki z Gabi. A psiak jest na prawdę super oto on

Obrazek
Moja rodzina próbowała mi wmówić że taki słodziak mnie ugryzie jak do niego podejdę :mur:
Obrazek
Obrazek
sKate89sc
Zaawansowany owczarkarz

Postprzez ewachw » 17 lis 2012, 15:49

Gabi może i mniejsza, ale duszą owczarek jak się patrzy ;-)ma taki "psotny" pyszczek..
ewachw
Klubowicz
Owczarek niemiecki: Lena
Imię: Ewa
Pochwały: 5

Postprzez Raspberrydream » 18 lis 2012, 00:49

haha uwielbiam komentarze tego typu, że pies ugryzie a wcale tak nie jest. Bawiłam sie z DONem sąsiada, i w pewnym momencie Pan wyskakuje zza rogu z przerażeniem "Przecież on Cie ugryzie.!" ... a misiek leżał i czekał na aporcik :D

ten kawałek pyszczka czarnego na zdjęciu to Gabi ?
Raspberrydream
Losowy avatar

Postprzez sKate89sc » 18 lis 2012, 10:37

Tak Gabi, ona jest tak złośliwa że zaczepia psy i odbiega na taką odległość żeby jej nie złapały, a że są na łańcuchu to dużego wysiłku w to nie wkłada :)
Niestety nie udało mi się jeszcze wujostwa przekonać żeby spuszczali chociaż na noc tego psiaka, ale wszystko przede mną :P
Obrazek
Obrazek
sKate89sc
Zaawansowany owczarkarz

Poprzednia stronaNastępna strona
Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje