przez Dominika. » 18 sie 2011, 07:57
Imie wymyślał brat, musiało być na A, bo wszystkie psy jego kolegów również są na A XD, Anu to skrót od Anubis. :3
Był agresywny, na szczęście teraz zazwyczaj na inne psy nie zwraca uwagi. Ciągnął na smyczy i to bardzo, teraz zazwyczaj grzecznie chodzi, czasem mu się zdarzy pociągnąć, ale wystarczy lekko szarpnąć i się uspokaja. Jako szczeniak nie miał za dobrej socjalizacji z otoczeniem, teraz wielu rzeczy się boi, gdy coś spada, ktoś podniesie głos(nie na niego), podnoszenia na ręce i kąpieli. Na smyczy ciągnie gdy idę z kimś, z tatą, koleżanką, kimkolwiek, zawsze na początku szarpie, na szczęście potem się uspokaja.
Za niego wzięłam się jak miał 2lata, wcześniej nie był szkolony, jedyne co umiał to łapa, waruj i siad. Potem bardziej zainteresowałam się psami i zaczęłam go uczyć sztuczek, komend, bawić się w Frisbee i agility.
Anu ma u nas na osiedlu jednego wroga, golden retrievera, który się na niego rzuca, Anu nie zwraca na niego uwagi, gdy tamten jest za płotem, oczywiście musimy iść drugą stroną ulicy. Ale jego właściciel zawsze puszcza go luzem, kilka razy już się pogryzły, w sumie nie wiem czemu, bo jako szczeniaki razem się bawiły, a teraz to najwięksi wrogowie. Strasznie mnie tamten pies wkurza, załatwia się w czyiś ogródkach, drze jape na każdego psa, który przechodzi koło jego domu. :/