Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Zapytania i rozmowy o hodowlach i hodowcach.

Re: PFK - Polska Federacja Kynologiczna

Nieprzeczytany postprzez Nanami » 11 lis 2015, 13:04

Szpak napisał(a):Popatrzyłam sobie na owczarki na MWPR w Poznaniu. Większość psów - koszmar! Przerośnięte z zadami przy ziemi.
Nie pokusiłabym się o "zachwalanie" hodowli onków z ZKwP.

Piszesz "większość". A ta mniejszość? Było coś ładnego, co wpadło Ci w oko?
A jak wypadają te psy porównując do stawek psów na wystawach innych związków? Trzeba by pojechać i porównać... ja przyznam, nie byłam nigdy na wystawie innego związku - jedynie to co widziałam na zdjęciach w internecie.
Anka & Kaza
Nanami
Owczarkarz
3 lata członkostwa3 lata członkostwa3 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Kaza
Imię: Anka
Pochwały: 27

Nieprzeczytany postprzez Szpak » 11 lis 2015, 17:04

W oko wpadło mi wilczaste cudo. Widziałam je przed halą. Zad na odpowiedniej wysokości, prosty grzbiet, nieprzerośnięty, lekki chód, bystre spojrzenie - miło było popatrzeć. Był też jeden długowłosy o normalnym chodzie i "na oko" normalnym wzroście.
Szpak
Klubowicz
Owczarek niemiecki: Ursa
Imię: Baśka
Pochwały: 13

Nieprzeczytany postprzez Sam-Abb » 11 lis 2015, 18:01

Nie wiem po co ludzie zniszczyli ON-ki tymi zadkami :(Kiedyś kochałam tę rasę. Ale po czasie mi zbrzydły jak czytałam ile to taki pies może mieć chorób :(Chociaż teraz mam ON-kę ma ona prosty kręgosłup.
Obrazek
Obrazek
Sam-Abb
Początkujący owczarkarz
Owczarek niemiecki: Samantha
Imię: Ewka

Nieprzeczytany postprzez francc » 01 gru 2015, 16:58

do jakich międzynarodowych organizacji kynologicznych nalezy Polska Federacja Kynologiczna?

co sądzicie o Polskim Klubie PSa Rasowego i hodwlach w nim zrzeszonych oni chyba również należa do jakiś miedzynarodowych organizacji

Pozdrawiam
francc
Losowy avatar
Początkujący owczarkarz
Imię: Paweł

Nieprzeczytany postprzez Paulina K. » 01 gru 2015, 22:24

PFK należy do FCM "Jesteśmy członkiem Swiatowej Federation Canina Mundial" a z PKPR ja mam swoje psy i mam tam zarejestrowaną hodowlę.PKPR-PZK należy do ACW "Jest członkiem Polskiej Unii Kynologicznej,
zrzeszającej polskie organizacje kynologiczne, która jest wyłącznym przedstawicielem w Polsce światowej federacji Alianz Canine Worldwide z siedzibą w Hiszpanii"
http://dantearkadia.weebly.com/
http://argestes.weebly.com/
Paulina K.
Klubowicz
1 rok członkostwa
Owczarek niemiecki: Dante
Imię: Paulina
Pochwały: 1

Nieprzeczytany postprzez francc » 02 gru 2015, 20:01

napisz proszę coś wiecej o tych organizacjach wydaje mi się ,że one stoją na równi z ZKwP i FCI
francc
Losowy avatar
Początkujący owczarkarz

Nieprzeczytany postprzez Paulina K. » 02 gru 2015, 22:46

Do PFK jeżdżę ze swoimi psami na wystawy tylko bo mają ich najwięcej z tych wszystkich klubów.A PKPR ma regulamin podobny do ZKWP i jeśli chcesz zrobić reproduktora z psa albo sukę hodowlaną z suki to musisz zrobić to samo co w ZKWP, czyli prześwietlenie stawów, przegląd hodowlany, certyfikat DNA i jak ktoś chcę to może również zaliczyć testy psychiczne ale w PKPR testy są inne niż w ZKWP.a jak chcesz mieć młodzieżowego chempiona polski albo chempiona to musisz zdobyć 3 * CAJC albo 3* CAC.

"Alianz Canine Worldwide powstał w 1997 roku jako odpowiedź na konieczność stworzenia niezależnej federacji, skłonnej do podpisania porozumień ze wszystkimi legalnie działającymi organizacjami kynologicznymi na świecie, które potwierdzają pochodzenie psów czystorasowych, wydają rodowody oraz inne dokumenty hodowlane.
Celem Alianz jest wymiana informacji pomiędzy członkami krajowych organizacji kynologicznych, potwierdzanie wiarygodności rodowodów, współpraca i wymiana doświadczeń między hodowcami psów. Ze względu na to że siedziba Alianz Canine Worldwide znajduje się na teranie Hiszpanii, jego działanie jest regulowane zgodnie z europejską dyrektywą 91/174CE, obowiązkową dla wszystkich państw członkowskich Unii Europejskiej.
Aktualnie Alianz Canine Worldwide funkcjonuje w 62 państwach, posiada stałych pracowników oraz współpracowników w innych krajach, zarządzających publikacjami i lokalnymi związkami. Wszystkie działania mają na celu selekcje i doskonalenie ras, zapewnienie współpracy i zgodności wszystkich dokumentów, które pochodzą ze związków kynologicznych z całego świata. Alianz jest organizacją non-profit, działającą zgodnie z prawem, nie zawiązuje lukratywnych kontaktów z żadnym przedsiębiorstwem lub stowarzyszeniem. Członkostwo w tej międzynarodowej organizacji zapewnia równość traktowania wszystkich jej członków, koordynację i stały rozwój"
Paulina K.
Klubowicz
1 rok członkostwa

Nieprzeczytany postprzez francc » 02 gru 2015, 23:31

dziekuje slicznie za odpowiedz proszę napisz jak wyglądają testy psychiczne w PKPR?
francc
Losowy avatar
Początkujący owczarkarz

Nieprzeczytany postprzez Paulina K. » 03 gru 2015, 09:04

Nie ma rękawa jak w ZKWP bo rzucania na rękaw można nauczyć chyba każdego psa tam są takie testy czy pies nie boi się np. taczki, ludzi z laskami, huku, ciemności jak się wita z sędzią kynologicznym, jak się zachowuje do psów, sprawdzanie chipa jest albo tatuażu i trzeba też psa przewrócić na bok czy się daje.Zapraszam na stronę Dantego tam to wszystko jest wrzucone może się doczytasz. dantearkadia.weebly.com a tak z ciekawości zapytam czemu pytasz o PFK i PKPR ?
Paulina K.
Klubowicz
1 rok członkostwa

Nieprzeczytany postprzez WarOfWorlds » 03 gru 2015, 17:56

Mój Thorin jest z PFK i jak widać jest wzorcowy :-)zadek prosty, wzrost 63 :-)Ważna jest hodowla, rodzice, a niekoniecznie stowarzyszenie, tutaj co komu bardziej pasuje.
Obrazek
WarOfWorlds
Owczarkarz
2 lata członkostwa2 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Thorin
Imię: Agnieszka

Poprzednia stronaNastępna strona
Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje