moja mama pracuje pn - niedziele od 8 do 19
no nic chyba nikt nic nie pomoże 
moja mama pracuje pn - niedziele od 8 do 19
no nic chyba nikt nic nie pomoże 

tomsik napisał(a):Ona urodziła sie u mnie kupiliśmy suczkę Baxi i ona urodziła nam 3 suczki więc hodowcy nie mogę się poradzić bo wygląda na to że ja nim jestem
Szkoda psiaka na kolce... Pozatym u mnie na kolczatce szła idealnie (tzn. zaczełam przygodę z kolczatką bo ciągła na spacerach i tu był mój błąd) ale chodzi o to aby nauczyć psiaka iść normalnie nie przyspażając mu bólu.. Kiedy mój psiak był na kolczatce było idealnie ale jak ją dawałam na zwykłą obroże to rodził się problem. W pewnym momencie doszło do mnie że nie ma co iść na "łatwizne" kolczatka niczego nie załatwi na dłuższą metę. Kolczatkę wyrzuciłam a skupiłam się na psiaku i jego zachowaniu na zwykłej obroży, nie ukrywam że pomogła mi smyczka od Janka( Janka od Parysa). Pies na początku ciągnoł i się w ogóle nie słuchał, ale w koncu dotarłyśmy do "wspólnego celu" tzn. ona nie ciągnie i słucha się tego co do niej mówię i czego oczekuję, a ja się nie wydzieram i nie denerwuję, bo to wpływało źle i na nią i na mnie. Nie może być tak że psiak wykorzystuje różne sytuacje i nasze słabostki. Od początku musisz uczyć psiaka BEZ KOLCZATKI właściwego współgrania z Tobą jako właścicielem. Nie mówie tego złośliwie tylko z własnego doświadczenia a raczej na podstawie popełniania własnych błędów.. 3mam kciuki za owocną Waszą pracę nad problemem 

a jak ćwiczyć kłus u Onka?;>
Pasje są od tego aby ładować w nie pieniądze wtedy kiedy jest potrzeba, a nie kleić na ścianach [w razie gdyby ktoś cierpiał na nadmiar] 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości