Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Zabawki, akcesoria do pielęgnacji i szkolenia owczarka alzackiego oraz trenowania psich sportów.

Solidna buda dla psa

Nieprzeczytany postprzez aport » 07 mar 2015, 19:35

Znalazłam estetyczną budę dla psa, lekką i łatwą w montażu. Oczywiście jestem przeciwna trzymaniu psów w budach, ale ta wygląda naprawdę ładnie. Deski kompozytowe to trwały materiał, robią z niego nawet pomosty na jeziorach. Jedyny chyba problem to potrzeba zakotwiczenia takiej budy bo nie jeden pies poleciałby z nią na spacer.
Obrazek
źródło : http://www.leroymerlin.pl/architektura- ... a2240.html
Ostatnio edytowano 16 wrz 2015, 20:38 przez aport, łącznie edytowano 1 raz
aport
Losowy avatar
Świeżak
3 lata członkostwa3 lata członkostwa3 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Buba
Imię: Angelika

Re: solidna buda dla psa

Nieprzeczytany postprzez donald1209 » 08 mar 2015, 09:09

No nie wiem. Może I ładna, chociaż to rzecz gustu. Na pewno nie na chłodne pory roku, za duże wejście. I ja bym nie chciał mieszkać w plastikowym pudełku. Wg. mnie lepsza drewniana.
Pozdrawiam

Krzysztof i Luka

Kobieta jest najlepszym przyjacielem mężczyzny, oczywiście nie licząc psa.
donald1209
Nadworny dietetyk
6 lata członkostwa6 lata członkostwa6 lata członkostwa6 lata członkostwa6 lata członkostwa6 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Luka
Imię: Krzysztof
Pochwały: 24

Re: solidna buda dla psa

Nieprzeczytany postprzez CanisFamiliaris » 08 mar 2015, 14:20

Czy ładna - kwestia gustu.

Jeśli już, dla ozdoby ogródka - raczej pełniłaby funkcję deszczochronu w letnie dni....

Moje poprzednie psy miały solidne, drewniane, ocieplane styropianem budy, z zabudowanymi przedsionkami. Obecna suka gościnnie korzysta z budy drewnianej, ocieplanej, umieszczonej w kojcu.
CanisFamiliaris
Owczarkarz
4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Bura Won Do Domu :)
Imię: Marzena
Pochwały: 34

Re: Solidna buda dla psa

Nieprzeczytany postprzez Cobbra » 09 mar 2015, 15:12

Nie rozumiem ''aport'' dlaczego jesteś przeciwko trzymania psów w budzie. Oczywiście lubie gdy piesek lata sobie swobodnie po podwórku, jednak w zimne dni wolę żeby został w budzie, niż spał na wycieraczce. Buda i kojec może się bardzo przydać w przypadku suki w okresie gdy ma cieczkę (częste wypuszczanie obowiązkowe). Ja zrobiłem taką. Teraz dodatkowo jest ocieplona i pokryta gontem. :-)

Obrazek

http://fotowrzut.pl/PFBKD8N9ZX
''Wiara góry przenosi''
Cobbra
Nowy forumowicz
4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Alma
Imię: Michał

Nieprzeczytany postprzez Alfa 2014 » 11 mar 2015, 01:21

My zakupiliśmy taką http://allegro.pl/buda-dla-psa-budy-xl- ... 52088.html
Jeśli chodzi o montaż to poskręcał ją mój 11 letni syn :lool:
Obrazek
Alfa :)

Obrazek
Alfa 2014
Początkujący owczarkarz
2 lata członkostwa2 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: ALFA
Imię: Katarzyna

Nieprzeczytany postprzez Jagul_eu » 18 mar 2015, 14:22

Zdecydowanie lepsza jest drewniana i ocieplana buda niż wątpliwej jakości plastik. Pytanie teraz czy będzie to głównym mieszkaniem psa czy też tylko na tymczasowy pobyt jeżeli np: pies jest w kojcu jak u nas co uważam za najlepsze rozwiązanie.
Jagul_eu
Losowy avatar
Świeżak
Imię: Adam

Nieprzeczytany postprzez malio12 » 14 wrz 2015, 11:22

Również uważam, że drewniana buda jest o wiele lepsza niż taka plastikowa. Powinna być również dobrze ocieplona, najlepiej styropianem. No i, aby chronić psa przed wiatrem, przydałby się przedsionek. Fajna budę dla mojego psa zamówiłam z firmy Zylajek, więc mogę polecić.
malio12
Losowy avatar
Nowy forumowicz
Imię: Mariusz

Nieprzeczytany postprzez Szpak » 15 wrz 2015, 17:04

malio12 napisał(a):Również uważam, że drewniana buda jest o wiele lepsza niż taka plastikowa. Powinna być również dobrze ocieplona, najlepiej styropianem. No i, aby chronić psa przed wiatrem, przydałby się przedsionek. Fajna budę dla mojego psa zamówiłam z firmy Zylajek, więc mogę polecić.

To jakaś kryptoreklama?

To dziwne, że nowy forumowicz w swoich wszystkich (aż dwóch!) postach reklamuje tę samą firmę.
Szpak
Klubowicz
5 lata członkostwa5 lata członkostwa5 lata członkostwa5 lata członkostwa5 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Ursa
Imię: Baśka
Pochwały: 13

Nieprzeczytany postprzez Alfa 2014 » 16 wrz 2015, 10:31

Ja też dałam linka i to też będzie kryptoreklama - warto sprawdzić może ta firma Zylajek (http://www.domki-zylajek.pl/pl/dla-zwierzat ) ma jeszcze coś mega fajnego - sory ale ta plastikowa z pierwszego zdjęcia to już raczej nie kwestia gustu to porażka
Alfa :)

Obrazek
Alfa 2014
Początkujący owczarkarz
Owczarek niemiecki: ALFA
Imię: Katarzyna

Nieprzeczytany postprzez MrDani » 29 mar 2016, 20:49

Czesć,
wielkimi krokami zbliżają się wakacje i co niektórzy z nas nie wyobrażają sobie urlopu bez naszych piesków. My bez Lakiego na pewno.
Jak nasze dzieci (rodzone :lool:) były małe woziliśmy ze sobą turystyczny kojec.
Teraz mamy zamiar kupić taki domek dla Lakiego:
Obrazek
Większy wybór znajdziecie tutaj: tutaj
Aczkolwiek moim zdaniem najlepszy i najbardziej praktyczny jest jakiś ciemny kolor.
MrDani
Losowy avatar
Nowy forumowicz
1 rok członkostwa
Imię: Marcin

Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje