Zacznę od siebie - oto sprzęt który używamy i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni.
Długo szukałam odpowiedniej kolczatki dla owczarka z dłuższym włosem na karku i wreszcie znalazłam
Obroża do korekt - kolczatka.
Jest to kolczatka niemieckiej firmy HERMAN SPRENGER wykonana ze stali nierdzewnej. Zapięcie metalowe z dwoma kółeczkami.
Długość całkowita 60cm (wyjęte z 4 ogniwa więc kupiłam za długą), długość ogniwka 4,5cm, szerokość 3 cm, grubość 4 mm. Jest dość droga, ale warto w nią zainwestować w myśl "raz a porządna". Służy mi od września 2010 i nie żałuję ani jednego wydanego na nią grosika, stan zużycia na dzień dzisiejszy 0%!.
Gryzaki
Gryzak z materiału ringowego firmy HST z jednym uchwytem. Wymiary moich gryzaków to 25 cm x 8 cm. Średnio-twarde. Używamy od ok. marca 2010 - stan zużycia - 0%!
Materiał ringowy jest rewelacyjny, nie mechaci się, nie puszcza szwów, gryzaki dobrze latają w powietrzu, nie przyjmują brudu, dobrze trzymają się w ręce, jednym słowem rewelacja Miałam kiedyś gryzak z tzw. "padu" i nie byłam zadowolona, mechacił się i odleciał sznurek
Piłki:
jeśli chodzi o piłki to tylko GAPPAY i Klin Kassel na sznurku, a roboczo tanie gumowe białe trixie z wypustkami na niebieskim sznurku
Karabińczyki:
używam firmy HERMAN SPRENGER, te z trixie mimo mocarnego wyglądu pękały w konfrontacji z koteckiem
wszystko można kupić w internetowym http://www.IPO-sklep.pl żeby nie było nie posiadam z tytułu "reklamy" żadnej korzyści majątkowej tudzież rabatowej po prostu mają tam DOBRE jakościowo rzeczy. Wszystkie podlinkowane zdjęcia pochodzą właśnie z tego sklepu.