gela1987 napisał(a):ja dostałem bana bo nie tak sie odezwałem do was a wy jak piszecie na inne zwiazki oraz hodowle to jest dobrze zastanówcie sie ludzie troche bo przesadzacie oczerniajac psełdochodowle bo przeginacie
Proszę, czy mógłbyś używać znaków interpunkcyjnych? Bo naprawdę ciężko się rozczytać.
Hmm... jest różnica pomiędzy odezwaniem się "nie tak" a otwartym, bezpodstawnym atakiem opartym głównie na wycieczkach osobistych.
Na tym forum pseudohodowle są niepopierane, jest to nawet jeden z punktów regulaminu który musiałeś zaakceptować rejestrując się tutaj.
Nawiązując do wypowiedzi Volta: dla mnie KAŻDA hodowla nastawiona na zysk kosztem nadmiernej eksploatacji suni jest PSEUDO. Nieważne czy zrzeszona w ZKwP czy w jakimś GrooppiesKlubie. Skoro tak lubimy się czepiać - wiesz czym tak naprawdę słownikowo jest 'hodowla'? Hodować nie oznacza rozmnażać. A prefiks pseudo nie jest obraźliwy gdy jest prawdziwy. I nie wymaga to nawet podpisu z imienia i nazwiska.
A FANClub jest ewidentnie próbą ominięcia nowej ustawy... ale faktycznie, jest zarejestrowany ma jakieś tam prawo żeby sprzedawać szczeniaki. Cała nadzieja w tym, że skoro zadali sobie tyle trudu, żeby coś zrobić w kierunku legalizacji swojej działalności i muszą pewnie odprowadzać jakieś tam składki to może zadbają o szczenięta, bo chore,chude i zapchlone ciężko sprzedać w takiej cenie, żeby im się zwróciło to wszystko...