przez hodowczyni » 20 lip 2014, 19:37
Witam na forum!
Jestem właścicielką hodowli "z Tucholskiego Boru FCI".
Nie mogę zostawić bez wyjaśnienia tak obrzydliwych i niesłusznych oszczerstw
skierowanych pod adresem moim i mojej od 17 lat istniejącej hodowli.
Owszem, w/w Pan zakupił w mojej hodowli dwie 6-o miesięczne suczki Owczarka Niemieckiego.
Mimo że po obniżonej cenie ze względu na wiek, to zdecydowanie w super dobrej
kondycji, ładne, zdrowe, zadbane, bez żadnych widocznych wad - na co mam dowody.
Pan myślę że nie dość dobrze przemyślał decyzję zakupu suczek, na dodatek - dwóch.
Sam pracuje za granicą, a żona prowadząc własną firmę i wychowując 4-ę małych dzieci,
nie potrafiła odpowiednio zająć się psami, będącymi akurat w okresie intensywnego wzrostu i
rozwoju.
Mimo moich dogłębnych wskazówek przy zakupie co do żywienia i pielęgnacji-nie zastosowała się do nich.
Dopuściła do karygodnych zaniedbań, odchudzała 6-o miesięczne suczki, -bo jak stwierdziła - "sprzedałam je zapasione".
Po 6 tygodniach zwróciła wychudzone, z objawami krzywicy, wskutek nieodpowiedniego, niedoborowego żywienia.
Na dowód mam zdjęcia i zaświadczenia weterynaryjne o stanie zdrowia zwróconych suczek,
oraz opinię opiekującego się weterynarza na temat całej mojej hodowli.
Nie bacząc na warunki "umowy kupna-sprzedaży"- zaraz na drugi dzień po zgłoszenia problemu
suczki z powrotem do hodowli przyjęłam (nawet należność za nie zwróciłam).
A że nie dałam sobie fałszywie wmówić - jakobym celowo ukryła wady i sprzedała chore psy,
- Pan "forumowicz" postanowił się zemścić, złośliwie zamieszczając powyższy wpis,
Pozdrawiam wszystkich miłośników i ludzi dobrych serc!