Prezentujemy zdjęcia i filmy naszych krótkowłosych i długowłosych owczarków niemieckich.

Re: Nazgul

Nieprzeczytany postprzez Aga i N » 12 cze 2013, 10:48

Dzień grzecznego N :).
dzień jak co dzień... Idziemy sobie po łące, nagle... N sygnalizuje że coś słyszy w pobliskich soseneczkach. Mija chwila - słychać trzask prask lamanych gałęzi... Myślę sobie - sarny? Nim zdazylam zareagować, zza sosenek wybiega, a raczej kica z prędkością światła taki jeden szary i uszasty. Pies blisko mnie, ale uhahał się na jego widok i tak jak się rozpędził, tak na soczystą komendę powrotu stanął w miejscu :D. W tym momencie, zza choinek wybiega nie stado saren a... Retriver. Czyli już znałam winowajcę tych trzasków. Rozejrzal się wokoło i czmychbnal tam skąd przybiegł, mimo poszukiwań, goldena już nie widziałam (chciałam go złapać bo miał adresowke). Możliwe że odnalazł właściciela.
Cóż za ciekawy słoneczny poranek, takie lubię ;).
"Każdy pies jest tak dobry, jak jego Przewodnik."
Obowiązkowa BIBLIA każdego posiadacza owczarka: http://forum.owczarkopedia.pl/literatura-godna-polecenia-t542.html.
Aga i N
Klubowicz
2 lata członkostwa2 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Nazgul
Imię: Aga
Pochwały: 31

Nieprzeczytany postprzez Thrima » 12 cze 2013, 13:57

Zauważyłam, że soczystość komend wzrasta wprost proporcjonalnie do ilości dzikiego zwierza przebiegającego przed psem. ;)
Gratuluję bardzo grzecznego Nazgula. Obecność sarenek i zajęcy to jeden z trudniejszych sprawdzianów dla psa i właściciela. Golden mógł być z tych regularnie puszczanych by "się wybiegał".
"Gdzie zło znajdziesz, mień to złym i nie zostaw wrogów w pokoju"

Havamal
Thrima
Początkujący owczarkarz
Owczarek niemiecki: Wyczekiwany
Imię: Ada
Pochwały: 1

Nieprzeczytany postprzez gochadrozdek » 12 cze 2013, 21:30

Nazgul robi się porządnym, psim obywatelem :lool:
Obrazek
gochadrozdek
Owczarkarz
Owczarek niemiecki: ARIA & ZULUS
Imię: Małgorzata
Pochwały: 4

Nieprzeczytany postprzez Aga i N » 13 cze 2013, 08:16

O tak, jakiś czas temu jakieś 7metrów od niego w krzakach stał jelonek. Widziałam go wcześniej że tam się skrył. Specjalnie podeszłam do niego blisko z Nazgulem, który dzierżył w japie jakiś interesting patolek. Co mnie zdziwiło, to N nie zwęszył tropu (a kazałam mu się zatrzymać mniej więcej na śladach zapachowych jelonka) i nawet nie usłyszał kiedy jelonek zwiał.
Testuję tego mojego zbója w terenie kiedy tylko mam okazję. Tylko wychodzą braki w osiedlowych spacerach - będąc spuszczonym ze smyczy mija się z goldenem "niewidzialnie". A jak idą "na siebie" by się minąć pod naszym blokiem, obok nogi na smyczach - to wciela się w Nazgula złooo :D. Ale ostrzeżenie na szczęście działa, więc pewnie i to wyeliminujemy. Właściciel się z nas śmieje, że jak są bez smyczy to się mijają na luzie, a jak jest N na smyczy na swoim terytorium to się czai. :roftl:
Obowiązkowa BIBLIA każdego posiadacza owczarka: http://forum.owczarkopedia.pl/literatura-godna-polecenia-t542.html.
Aga i N
Klubowicz

Nieprzeczytany postprzez Aga i N » 14 cze 2013, 21:22

Kilka pstryków z telefonu:

"Ydę z pyłką w cień! Jak nie wołasz - to nie dostaniesz!"
Obrazek

a micha z wodą to gdzie?!
Obrazek

no i mnie namówiła żeby z siebie pajaca strugać i się mieścić tam, gdzie uważałem to za bezsensowne :cool:
Obrazek

Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy :akuku:[vel. zaraz to strzepnę z siebie!!!!!!! :roftl:]
Obrazek

Jeszcze przez aż 8 dni Nazguliński ma 3 lata.....
Pozdrowerki :)
Aga i N
Klubowicz

Nieprzeczytany postprzez Brawurka » 14 cze 2013, 22:30

Ale ten czas leci! :przerażenie:Trzy lata! A dopiero co szczylek zachwycał wszystkich.
Pięknie mu w fiolecie! Zresztą ... ładnemu we wszystkim ładnie. :lool:
Nie traktuj psa jak człowieka, żeby on nie potraktował Cię jak psa
Dbajmy o kulturę języka polskiego na forum; używajmy wielkich liter, znaków przestankowych i programów "wyłapujących" błędy ortograficzne, jeżeli ktoś sam sobie z nimi nie radzi ...
Obrazek
Brawurka
Administrator
Owczarek niemiecki: Amon, Pera
Imię: Aneta
Pochwały: 10

Nieprzeczytany postprzez Tanorja » 14 cze 2013, 23:52

Piękny kawaler ,futro wzorowe ! Ja tam myślę ,że on by się zmieścił na dużo mniejszym kamolu!
I piłeczkę mamy taką samą od paru godziń ;p Co do tych saren itp. Nie wiem, czy ja to mam jakiegoś psa bez popędów,albo węchu kompletnie? Jak jakąś zobaczy(a jest ich dużo) ,to staje i się patrzy, ale jak ją zawołam to od razu leci po piłkę, zapominając o zwierzynie ;o Już ciężej mi ją od psa odwołać. Raz tylko mi za bażantem poleciała.
Tanorja
Owczarkarz
Owczarek niemiecki: Nora
Imię: Natalia
Pochwały: 1

Nieprzeczytany postprzez edyciak » 15 cze 2013, 07:57

Od jakiegoś czasu juz zachwycam się Nazgulem , piękne psisko :)
edyciak
Losowy avatar
Świeżak
Owczarek niemiecki: Emir
Imię: Edyta

Nieprzeczytany postprzez baby245 » 15 cze 2013, 08:04

Piękny pies i ma piękną sierść, ciekawe kiedy mój taką zapuści :-)
Mój Devil
ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
baby245
Początkujący owczarkarz
Owczarek niemiecki: Devil
Imię: Ewa

Nieprzeczytany postprzez Aga i N » 16 cze 2013, 11:40

Aneta - mówisz ładnie mu we fiolecie :diabeł:. A Twojej Perci w czerwieni! :zakochany:
Natalia - pewnie że się zmieści na dużo mniejszym kamolcu. Za piłkę zrobi wszystko, a jak mu wskazuję "bez motywatora", to uważa to za bezsensowne. :roftl:Tzn. nie potrafi, zbyt długo uczyłam go wskakiwania na różne przedmiotu kierując się za piłką i mam za swoje :mur:. Nie jest uwarunkowany za dużo na ruch samej ręki, ale jak widać, pracuję nad tym :-).
Edyta - to jest przede wszystkim mój mały kochany diabełek ;-).
Ewa - sierściucha znowu nieuczesana :roftl:

Nazguliński z wczoraj :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z dedykacją dla Anety ;-)
Obrazek

Obrazek

Szanowna Administracjo - ogłaszam, iż niedługo będę mieć 4 lata i już kotecków gonić NIET! (Ah ta kiełbasa wyborcza ;-))
Obrazek

Mój mały zwierzaczek :)Tylko nie wiem co to za wyraz pyska, myślał że owad mu w futrze lata czy co :P.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Aga i N
Klubowicz

Poprzednia stronaNastępna strona
Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje