xxxkaluniaxxx napisał(a):Furminator albo trymer hakowy powinien pomóc Nie radzę sięgania po maszynkę bo przeważnie jest tylko gorzej
Rocio napisał(a):Od dłuższego czasu mam problem z sierścią u mojego DON'ka. Sierść jest bardzo gęsta i ciężko jest mi dobrać obrożę, bo pod skórzaną strasznie się gniecie i kołtuni, a w metalową się wplątuje i zwyczajnie ciągnie psa już nie wspominając o tym, że łańcuszek nie możne się swobodnie przesuwać. Owczarek nie jest zaniedbany, codziennie staram się się go wyczesywać. Próbowałam chyba wszystkiego, metalowego grzebienia, pudlówki, szczotki i nie mam już siły. Sierść można czesać bez końca... Zaczęłam się zastanawiać, czy po prostu jej nie skrócić. Boję się jedynie, że wtedy zmieni swoją strukturę i wyjdzie podszerstkowy puch.
xxxkaluniaxxx napisał(a):Nie trzeba od razu kupować oryginalnego furminatora czy trymera hakowego marsa choć wiadomo o wiele lepsze, zakup na lata pseudo furminator można kupić za grosze ja swój kupowałam za 15zł chyba raz czy dwa Kala miała zgolony kark maszynką kiedyś praktycznie na nim nie miała podszerska (dlatego nikomu nie radzę bawić się z maszynką jak ma psa z podwójną okrywą) od tego czasu miałam problem z karkiem, z okrywówką w miare doszłam do ładu ale z podszerstkiem ni ch****y grzebień z gumką recepturką, pudlówka nic nie pomagało ;] dopiero teraz odkąd mam tą podróbkę udało mi się w zadowalającym mnie efekcie wyczesać wsio
we wrześniu liniała więc małe skubanko trymerem + wyczesanie pseudo furminatorem dało mi szczura tera kark w zimówce ma jak niedźwiedź
tatanka napisał(a):ja osobiście używałem wszystkiego, ale najlepszą wersją było strzyżenie CYMESA tylko to robiłem na wiosnę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości