Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Zabawki, akcesoria do pielęgnacji i szkolenia owczarka alzackiego oraz trenowania psich sportów.

Re: Co ostatnio kupiliście swojemu psu?

Postprzez Viva » 07 lip 2014, 20:09

Rozglądam się za tą miską ;)4zł?? woow zaraz lecę do tesco :roftl::roftl:
Tylko pies kocha Cię bardziej niż siebie samego
Miłego dnia! :)
Viva
Owczarkarz
2 lata członkostwa2 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: York: Abia
Imię: Jagoda

Postprzez lalesia » 08 lip 2014, 22:43

kalyna napisał(a):
Bejti napisał(a):O i jak się sprawuje Bounzer? myślałam o nim ostatnio, czy by czasem moim gadom nie kupić :D

Owczary zadowolone :ok:
Myślałam, ze będzie taki szał jak na jajo, niestety nie. Ale np. Gandzik już ma hopla, przy czym pobiegnie i memła, memła i dopiero przynosi. Przeciągać sie nie da, ale jakoś się tego nie domaga :-)Sonia przynosi, ale na początku miała opory bo było większe niż pozostałe zabawki do przynoszenia i brała bardzo delikatnie. Jest na tyle lekkie, ze Ciap bez problemu nosił w pysku, tyle, że ledwo z tym drepta :roftl::roftl:

Fajnie się odbija, w różne strony, pies może zgryźć, nadepnąć łapami, jedyne co to jak pies zgryza to wypuszcza powietrze z zabawki przez co wydaje cichy odgłos. No i dlatego Ciap już nie za bardzo chce tą zabawkę brać do pyska....
ogólnie polecam :ok:

Ja mam jeszcze pytanie odnośnie Bounzera :Djak z trwałością? Czy materiał, z którego jest wykonany to guma (taka cienka jak winylowe zabawki np z trixie) czy plastik?

Ostatnio chodzi za mną Kong Safestix w związku z bzikiem mojego chłopaka na punkcie badyli ;)jedyny w rozsądnej cenie jest w zooplus za 32zł, ale rozmiar S (30cm), średnica w przypadku każdego rozmiaru jest taka sama - 4cm. Zastanawiam się, czy nie będzie za mały? Posiada może ktoś i może się podzielić opinią? Z drugiej strony taki mniejszy zdecydowanie łatwiej gdzieś schować i zabrać na spacer, co ja bym zrobiła z takim kijem 70cm :przerażenie:
lalesia
Początkujący owczarkarz
1 rok członkostwa
Imię: Ewa
Pochwały: 1

Postprzez kalyna » 08 lip 2014, 22:54

lalesia napisał(a):Ja mam jeszcze pytanie odnośnie Bounzera :Djak z trwałością? Czy materiał, z którego jest wykonany to guma (taka cienka jak winylowe zabawki np z trixie) czy plastik?

Ostatnio chodzi za mną Kong Safestix w związku z bzikiem mojego chłopaka na punkcie badyli ;)jedyny w rozsądnej cenie jest w zooplus za 32zł, ale rozmiar S (30cm), średnica w przypadku każdego rozmiaru jest taka sama - 4cm. Zastanawiam się, czy nie będzie za mały? Posiada może ktoś i może się podzielić opinią? Z drugiej strony taki mniejszy zdecydowanie łatwiej gdzieś schować i zabrać na spacer, co ja bym zrobiła z takim kijem 70cm :przerażenie:

Wg mnie jest bardzo trwały, przy częstym użytkowaniu nie ma dziur, a jedynie ślady zębów.
To jest gruba guma, bardzo trwała.

Właśnie też mnie interesują opinie tego konga-kija, jeśli ktoś ma.
Bo teoretycznie dla Owczara rozmiar ten duży, ale czy mały też się nada :lool:
kalyna
Moderator
4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Sonia & Ghandi
Imię: Alina
Pochwały: 13

Postprzez Aletheia » 09 lip 2014, 07:12

lalesia napisał(a):
kalyna napisał(a):
Bejti napisał(a):O i jak się sprawuje Bounzer? myślałam o nim ostatnio, czy by czasem moim gadom nie kupić :D

Owczary zadowolone :ok:
Myślałam, ze będzie taki szał jak na jajo, niestety nie. Ale np. Gandzik już ma hopla, przy czym pobiegnie i memła, memła i dopiero przynosi. Przeciągać sie nie da, ale jakoś się tego nie domaga :-)Sonia przynosi, ale na początku miała opory bo było większe niż pozostałe zabawki do przynoszenia i brała bardzo delikatnie. Jest na tyle lekkie, ze Ciap bez problemu nosił w pysku, tyle, że ledwo z tym drepta :roftl::roftl:

Fajnie się odbija, w różne strony, pies może zgryźć, nadepnąć łapami, jedyne co to jak pies zgryza to wypuszcza powietrze z zabawki przez co wydaje cichy odgłos. No i dlatego Ciap już nie za bardzo chce tą zabawkę brać do pyska....
ogólnie polecam :ok:

Ja mam jeszcze pytanie odnośnie Bounzera :Djak z trwałością? Czy materiał, z którego jest wykonany to guma (taka cienka jak winylowe zabawki np z trixie) czy plastik?

Też mogę z czystym sumieniem polecić Bounzera- suka mojej mamy jest nim zachwycona, ma dość destrukcyjne zapędy względem zabawek, a nie dała rady go zniszczyć. Mimo, że pies może go wziąć między zęby i ścisnąć, guma, z której jest wykonany jest na tyle wytrzymała, że zostają tylko ślady zębów, nie ma dziur. Można go nosić, odbijać, podrzucać, zgryzać, kopać, szarpać no CUDA wyczyniać, wspaniała sprawa :lool:
Aletheia
Świeżak
1 rok członkostwa
Imię: Alicja
Pochwały: 2

Postprzez lalesia » 10 lip 2014, 11:57

Przyszło zamówienie z fun4dog, w którym zamówiłam piłeczki Hoko na sznurku, plecioną, gumową piłkę Trixie i aport Dingo 650g.

Piłeczki Hoko są fantastyczne! Nie zostają na nich ślady zębów, pies bardzo lubi je miętosić, bo fajnie się uginają.

Aport Dingo również bardzo się podoba, jednak materiał fatalny, po pierwszym przytrzymaniu zębami zostały odgniecione kły i pełno głębokich rys, bardzo miękkie, beznadziejne drewno. Dobrze, że kosztował 15zł

Piłka pleciona Trixie to absolutna porażka, po 2 min zabawy rozkleiły się już 2 gumowe ogniwka. piłka do wyrzucenia. Reklamowałam, zobaczymy czy uznają.

Teraz marzą mi się nowe kongowe zakupy :)Chciałabym zamówić:
- Kong Aqua
- Kong stuff-a-ball do czyszczenia zębów z osadu
- Kong Safestix
- Kong Bounzer (skoro tak zachwalacie)

Na zooplusie naprawdę mają dobre ceny na tę markę!

Jednak co Kong to Kong, swoje kosztują, ale nie rozpadają się po pierwszej zabawie jak praktycznie wszystkie z Trixie.
lalesia
Początkujący owczarkarz
1 rok członkostwa

Postprzez Bejti » 10 lip 2014, 13:11

Kong Bounzer zdaje egzamin wspaniale :DJest memlany codziennie, wyciągany z paszczy do paszczy, topiony w basenie, zakopywany w ziemi, wykopywany, memlany znów. Jak nowy, niezniszczalny :)
Piłki plecione z linki żeglarskiej polecam od Vega_bw My mamy już dłuugo i cały czas żyją w stanie bardzo dobrym :)

;-)

Eleganckie torebki damskie https://mybaze.com/pl/torebki-damskie/__styl-elegancki na każdą okazję.
Bejti
Zaawansowany owczarkarz
3 lata członkostwa3 lata członkostwa3 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Aria & Drago
Imię: Beata
Pochwały: 14

Postprzez lalesia » 10 lip 2014, 14:27

Bejti napisał(a):Kong Bounzer zdaje egzamin wspaniale :DJest memlany codziennie, wyciągany z paszczy do paszczy, topiony w basenie, zakopywany w ziemi, wykopywany, memlany znów. Jak nowy, niezniszczalny :)
Piłki plecione z linki żeglarskiej polecam od Vega_bw My mamy już dłuugo i cały czas żyją w stanie bardzo dobrym :)

;-)

Ooo super, to Bouzner na bank jest nasz!

Gdzie można kupić te piłeczki z linki żeglarskiej? Widzę jedynie link do facebooka a sklep nie działa.

Nieaktualne pytanie, już znalazłam
lalesia
Początkujący owczarkarz
1 rok członkostwa

Postprzez vega_bw » 10 lip 2014, 15:23

zabawki-i-akcesoria-hand-made-t3196.html -to nasz wątek :DZapraszam.
Choćbyś powiedział o sobie i swoim psie wszystko, to i tak zawsze zostaje coś do powiedzenia...
vega_bw
Zaawansowany owczarkarz
Owczarek niemiecki: Falko zwany Rudym ;)
Imię: Beata
Pochwały: 11

Postprzez Yaro » 10 lip 2014, 19:39

Dotarły ostatnio do mnie:
- Smycz gumowana 10m
- Zapięcie do samochodu
- Furminator
Obrazek
I feel the need - the need for speed
ObrazekObrazek
Yaro
Klubowicz
1 rok członkostwa
Owczarek niemiecki: Nico
Imię: Jarek

Postprzez Nyks » 11 lip 2014, 12:07

Do nas dziś przyszły:
Obrazek

-przysmaki

Obrazek

Obrazek

i na próbę... tłuszcz wołowy w proszku :-)Muszę gamonia postawić z powrotem na nogi po ponad tygodniu głodówki...

Obrazek

Ale trochę się zawiodłam na zooplusie. Zamówiłam 12 + 2 kg karmy, a dostałam tylko 12 kg. Za to mają plusa za natychmiastową odpowiedź na maila.
Nyks
Owczarkarz
Owczarek niemiecki: Luna ON, Triss BC
Imię: Maria

Poprzednia stronaNastępna strona
Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje