Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Zapytania i rozmowy o hodowlach i hodowcach.

Re: Hodowla Trojangold

Nieprzeczytany postprzez Paulina K. » 09 sty 2015, 16:19

Zgadzam się z nanami że można wybrać najlepszą hodowle a pies będzie chory.a uważam ze niektóre hodowle z cenami przesadzają tak jak od nas gosciu chciał 4 tysiące nie wiem za co.
http://dantearkadia.weebly.com/
http://argestes.weebly.com/
Paulina K.
Klubowicz
1 rok członkostwa
Owczarek niemiecki: Dante
Imię: Paulina
Pochwały: 1

Nieprzeczytany postprzez Nanami » 09 sty 2015, 16:37

Wg mnie najlepszym pytaniem, jakie można zadać hodowcy jest: czy u psów z pana/pani hodowli przydarzały się przypadki chorob, mogace mieć podłoże genetyczne? :diabeł:

Zła odpowiedź: A gdzieżby tam, drogi panie! Moje wszystkie psy są zdrowe i silne jak dąb! Daje gwarację na to, macie moje słowo.
Dobra odpowiedź - no tu już zależy od doświadczenia hodowcy. Dobry hodowca ma kontakt z właścicielami swoich szczeniąt, więc wie, jeśli w dorosłym wieku pojawiły się różne problemy zdrowotne. A jakieś na pewno się pojawią, predzej czy później, niestety. I to każdy dobry hodowca wie, więc jawnym kłamstwem jest iście w zaparte, ze psy w hodowli i z hodowli wszystkie są zdrowiuśkie. Dobrego hodowce poznaje się po reakcji na problemy ze zdrowiem szczenięcia z jego hodowli - jedni się wypną i jeszcze wina obarcza nowego własciciela. Inni beda starali sie byc pomocni, wskażą lekarza oraz uwzględnią takie informacje w przyszłych planach hodowlanych. Dobry hodowca będzie opowiadał o wynikach prześwietleń psów, że i stawy biodrowe i łokcie, że i współczynnik ZW jest dla niego ważny itd.

Co do kosmicznych cen, to cóż - hodowca ma prawo sprzedawać sobie za ile zechce. Jeśli na tyyyle wycenił - to okej. Rynek zweryfikuje czy znajdzie się ktoś, kto tyle da za to zwierzatko. Ale to juz raczej dla koneserów jest... wybitne do wystaw albo wybitny materiał hodowlany ze wzgledu na cennego przodka, inbred itd. nic co laikowi specjalnie do szczescia nie jest potrzebne.
Anka & Kaza
Nanami
Owczarkarz
3 lata członkostwa3 lata członkostwa3 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Kaza
Imię: Anka
Pochwały: 27

Nieprzeczytany postprzez dzigun » 09 sty 2015, 17:03

Witam, byłam w tej hodowli w maju. Odchów szczeniąt odbywa się w domu, przebywają wraz z matką w specjalnym kojcu i od samego początku mają kontakt z ludźmi. Mogłam zapoznać się z ich matką, zobaczyć jak traktuje szczeniaki i jak one bawią się ze sobą. Hodowczyni pokazała całą dokumentacje rodziców, prześwietlenia, certyfikaty. Polecam wizytę na miejscu i przekonanie się na własne oczy.
dzigun
Losowy avatar
Nowy forumowicz
1 rok członkostwa
Owczarek niemiecki: Nuczki
Imię: Aśka

Nieprzeczytany postprzez slawoczmielu » 10 sty 2015, 16:41

Pani Magda z hodowli Trojangold bardzo mila, widać że jest zaangażowana w to co robi całą osobą.
Psy są trzymane w humanitarnych warunkach. Dobrze karmione i wychowywane.
Jest niestety sporo chętnych na szczeniaki i to prawie wszyscy na psa.
Jeszcze muszę odwiedzić kilka hodowli żeby mieć lepsze rozeznanie.
Szukam psa z myślą o wystawach.
Dlatego tez poszerzam krąg poszukiwań i jeśli ktoś zna godna polecenia hodowle nawet gdzieś dalej to chętnie bym odwiedził osobiście.
slawoczmielu
Świeżak
2 lata członkostwa2 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Bajka
Imię: Sławomir

Nieprzeczytany postprzez anetkie5 » 04 cze 2015, 18:25

Witam,
też zastanawiam się nad szczeniakiem z Trojangold, może ktoś wie o niej coś więcej...czy szczeniaki są zdrowe? Czy warto rozważać kupno psiaka od nich?
anetkie5
Losowy avatar
Nowy forumowicz
Imię: Aneta

Nieprzeczytany postprzez slawoczmielu » 04 cze 2015, 21:11

Myśle ze warto. Sam sie jeszcze nie zdecydowałem ale byłem osobiście i jest ok. Widzę ile czasu i pracy jest wkładane w wychowanie i szkolenie tam psów.
slawoczmielu
Świeżak
Owczarek niemiecki: Bajka
Imię: Sławomir

Nieprzeczytany postprzez magda » 12 cze 2015, 14:38

w województwie mazowieckim jest tez fajna hodowla ' Z Zielonego Ursynowa'
magda
Początkujący owczarkarz
Owczarek niemiecki: Ajra(*) i Fanta
Imię: Magda

Nieprzeczytany postprzez monika111 » 10 sty 2016, 00:58

Ja polecam hodowlę Yuc Mara. Jest to mała hodowla ale bardzo dobra. Pani Martyna jest pomocną osobą. Wiem, ze planuje jakiś miot w lutym. Zadzwoń, bardzo miła osoba.
monika111
Losowy avatar
Nowy forumowicz
Imię: moni

Poprzednia strona
Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje