Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Zapytania i rozmowy o hodowlach i hodowcach.

Hodowla Trojangold

Nieprzeczytany postprzez slawoczmielu » 06 sty 2015, 16:24

Witam
Będę chciał na wiosnę wsiąść kolejnego DON-ka
Zastanawiam sie nad hodowla Trojangold z Wawra pod Warszawą
Jestem z woj. Mazowieckiego
Druga nad jaka sie zastanawiam to Rymbaś
Macie jakieś opinie na temat tych hodowli?
slawoczmielu
Świeżak
2 lata członkostwa2 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Bajka
Imię: Sławomir

Re: Hodowla Trojangold

Nieprzeczytany postprzez slawoczmielu » 09 sty 2015, 08:30

Za szczeniaka z Trojangold trzeba zapłacić około 3000zł
W hodowli Rymbaś to kwota około 2000zł
slawoczmielu
Świeżak

Nieprzeczytany postprzez Paulina K. » 09 sty 2015, 09:10

Niektórzy to na prawdę ceny mają z kosmosu,jak szukałam szczeniaka to niedaleko szczecina jest hodowla to gościu wtedy za pieska chciał ode mnie 4000 zł.
http://dantearkadia.weebly.com/
http://argestes.weebly.com/
Paulina K.
Klubowicz
1 rok członkostwa
Owczarek niemiecki: Dante
Imię: Paulina
Pochwały: 1

Nieprzeczytany postprzez slawoczmielu » 09 sty 2015, 09:27

Ja jestem w stanie chyba do 2500 zł zapłacić jeśli ma naprawdę dobre pochodzenie i hodowla jest w porządku
slawoczmielu
Świeżak

Nieprzeczytany postprzez Paulina K. » 09 sty 2015, 11:37

Na tamten dzień co braliśmy Dantego to byliśmy w stanie dać dwa tysiące maks bo wszystko musieliśmy mu kupić od zera bo tutaj gdzie mieszkamy to nie mieliśmy jeszcze psa i nic dla niego. Nie znam tych hodowli co w temacie ale psy na stronie są ładne
http://dantearkadia.weebly.com/
http://argestes.weebly.com/
Paulina K.
Klubowicz
1 rok członkostwa
Owczarek niemiecki: Dante
Imię: Paulina
Pochwały: 1

Nieprzeczytany postprzez berghorn » 09 sty 2015, 12:35

Za szczenie długowłose z porzadnej , tzn. dobrej hodowli po super rodzicach ceny są wysokie ,
długowłose owczarki są teraz na topie i tak to wyglada , ale uwazam ze lepiej zapłacic troszkę wiecej niz zaoszczędzic i wydac podwójnie weterynarzowi
berghorn
Losowy avatar
Hodowca
3 lata członkostwa3 lata członkostwa3 lata członkostwa
Imię: Jacek
Pochwały: 2

Nieprzeczytany postprzez Nanami » 09 sty 2015, 13:12

Nie ma absolutnie żadnej liniowej zależności wyższa cena = większa gwarancja, że szczenię nie zachoruje, więc nie rozumiem skąd to "wydanie podwójne na weterynarza". Nikt przecież nie pisze, że chce kupić szczenię od pana Staszka z Koziej Wólki za 800 zł ze stowarzyszenia psów i kotków.
Jak ktoś będzie miał pecha, to i z ambitnego hodowlanie skojarzenia i szczeniaka za grube pieniądze wyjdzie dysplazja, młodzieńcze zapalenie kości, zespół końskiego ogona, a na dokładkę alergia pokarmowa, niedoczynność trzustki i karma odpowiednio droga do końca życia.

Powiedziałabym wręcz, że czasem hodowcy bardziej przymykają oko na znane problemy zdrowotne w liniach hodowlanych, bo TO skojarzenie jest tak dobrze rokujące wystawowo, że aż grzech nie spróbować, nawet jeśli część miotu wyjdzie "nieudana", ale jedna czy dwie perełki piękne, zgarniające laury.

Można znaleźć mniej ambitne skojarzenia po mniej znanych, aczkolwiek równie świetnie przebadanych rodzicach.

Jak już się zacieśni swoj krag poszukiwań do kilku hodowli to nie pozostaje nic innego jak wybrać się do nich osobiście, porozmawiać z hodowcami, poznać sukę-matkę osobiście czy o takim usposobieniu owczarka byśmy chcieli mieć, zobaczyć warunki odchowu - czy przy człowieku? Czy są odwazne, dobrze socjalizowane, zdrowe, duże? I wtedy decydować co nam personalnie bardziej pasuje.
Anka & Kaza
Nanami
Owczarkarz
Owczarek niemiecki: Kaza
Imię: Anka
Pochwały: 27

Nieprzeczytany postprzez slawoczmielu » 09 sty 2015, 14:51

Mam właśnie zamiar odwodzić te hodowle i zobaczyć jak to wyglada na żywo
slawoczmielu
Świeżak

Nieprzeczytany postprzez berghorn » 09 sty 2015, 16:01

[quote="Nanami"]Nie ma absolutnie żadnej liniowej zależności wyższa cena = większa gwarancja, że szczenię nie zachoruje, więc nie rozumiem skąd to "wydanie podwójne na weterynarza". Nikt przecież nie pisze, że chce kupić szczenię od pana Staszka z Koziej Wólki za 800 zł ze stowarzyszenia psów i kotków.
Jak ktoś będzie miał pecha, to i z ambitnego hodowlanie skojarzenia i szczeniaka za grube pieniądze wyjdzie dysplazja, młodzieńcze zapalenie kości, zespół końskiego ogona, a na dokładkę alergia pokarmowa, niedoczynność trzustki i karma odpowiednio droga do końca życia

Można znaleźć mniej ambitne skojarzenia po mniej znanych, aczkolwiek równie świetnie przebadanych rodzicach
Wlasnie miałem na mysli aby uawac na hodowle tak jak napisalas od pana staszka z nikad i stowarzyszenia kotkow i myszrk itd.
Nikt nie da gwarancji ze zwierze nie zachoruje ale warto nieraz zaplacic wiecej niz pozniej zalowac. W mniej znanych hodowlach też mozna kupić fajne zwierzęta gdzie suki sa przeswietlana. Szkolone itd

-- 9 sty 2015, o 16:01 --

[quote="Nanami"]Nie ma absolutnie żadnej liniowej zależności wyższa cena = większa gwarancja, że szczenię nie zachoruje, więc nie rozumiem skąd to "wydanie podwójne na weterynarza". Nikt przecież nie pisze, że chce kupić szczenię od pana Staszka z Koziej Wólki za 800 zł ze stowarzyszenia psów i kotków.
Jak ktoś będzie miał pecha, to i z ambitnego hodowlanie skojarzenia i szczeniaka za grube pieniądze wyjdzie dysplazja, młodzieńcze zapalenie kości, zespół końskiego ogona, a na dokładkę alergia pokarmowa, niedoczynność trzustki i karma odpowiednio droga do końca życia

Można znaleźć mniej ambitne skojarzenia po mniej znanych, aczkolwiek równie świetnie przebadanych rodzicach
Wlasnie miałem na mysli aby uawac na hodowle tak jak napisalas od pana staszka z nikad i stowarzyszenia kotkow i myszrk itd.
Nikt nie da gwarancji ze zwierze nie zachoruje ale warto nieraz zaplacic wiecej niz pozniej zalowac. W mniej znanych hodowlach też mozna kupić fajne zwierzęta gdzie suki sa przeswietlana. Szkolone itd
berghorn
Losowy avatar
Hodowca
Imię: Jacek
Pochwały: 2

Nieprzeczytany postprzez Kamila » 09 sty 2015, 16:15

Podpisuje sie pod wypowiedzia Nanami w 100%. Ja mam dlugowlosego owczarka po krotkowlosych z bardzo dobrego (tak mysle) skojarzenia.Ojciec VA Fulz di Zenevredo , Matka Chipsi vom Frankengold i niestety mamy paskudna dysplazje. Nigdy nie ma gwarancji, chociaz przy "dobrych" skojarzeniach ryzyko z pewnoscia mniejsze to wciaz jest....niestety.
Piszac "dobre skojarzenie" mam na mysli osobniki sprawdzone pod katem zdrowotnym, wyszkolone najlepiej majace juz potomstwo- zdrowe potomstwo chetne do wspolpracy z czlowiekiem.
Ostatnio edytowano 09 sty 2015, 16:22 przez Kamila, łącznie edytowano 1 raz
Kamila
Losowy avatar
Świeżak
Owczarek niemiecki: Nazir
Imię: Kamila

Następna strona
Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje