Sama już nie wiem co mam myśleć, nie chcę psu zrobić krzywdy. W tym miesiącu zamawiam karmę - zamówię "zwykłą", a dodatkowo chondrocan albo arthroflex. Będę spokojniejsza, że stawy są "pod ochroną"

mój pies napisał(a):Samym mięsem nie karmi się psa, bo mięso w czystej postaci nie zapewni psu wszystkich składników odżywczych.
A co do obecnego karmienia, według tego co wiem o d naszego weta, do 8 miesiąca życia psa, małe jest prawdopodobieństwo przedawkowania wapnia. Potem juz można odstawić, jeżeli wszystkie zęby są już wymienione i pies wolniej rośnie.
Kiria napisał(a):Poczytałam trochę na temat karm z chondroityną na forum Molosów i mam wątpliwości co do mojej poprzedniej wypowiedzi (w sumie wypowiedzi lekarza wet). Wyczytałam, że karmy z chondroityną i/lub glukozaminą zawierają śladowe ilości tych składników i lepiej kupić normalną karmę, a zaopatrzyć się w preparat na stawy.
Sama już nie wiem co mam myśleć, nie chcę psu zrobić krzywdy. W tym miesiącu zamawiam karmę - zamówię "zwykłą", a dodatkowo chondrocan albo arthroflex. Będę spokojniejsza, że stawy są "pod ochroną"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości