Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Zapytania i rozmowy o hodowlach i hodowcach.

Polecane hodowle

Nieprzeczytany postprzez kalyna » 21 kwi 2011, 13:16

Jaką hodowlę ONków i DONków polecacie? i dlaczego właśnie ta a nie inna?
Jaka Waszym zdaniem jest godna polecenia hodowla polska i zagraniczna. I koniecznie podajcie przykłady :)

Ja niestety nie mam żadnego obycia z hodowlami, ale liczę na to, że są tutaj osoby, które podzielą się swoją wiedzą :)
kalyna
Moderator
5 lata członkostwa5 lata członkostwa5 lata członkostwa5 lata członkostwa5 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Sonia & Ghandi
Imię: Alina
Pochwały: 13

Re: Polecane hodowle

Nieprzeczytany postprzez Tomek » 21 kwi 2011, 13:37

Mogę polecić tylko jedną, tą w której nabyłem Viggulca. Hodowla z tradycjami, prowadzą ją prawdziwi pasjonaci. Psy mają wzorowe warunki, są przeszkolone, prześwietlone i zadbane. Szczeniaki wstępnie zsocjalizowane, poświęcają im dużo uwagi. Żeby się przekonać, trzeba to zobaczyć na własne oczy dlatego nie mogę polecić żadnej polskiej hodowli (choć kilka darzę sympatią), bo w żadnej nie byłem.

http://www.artzlipin.cz
Tomek zawsze pozdrawia.
Tomek
Administrator
5 lata członkostwa5 lata członkostwa5 lata członkostwa5 lata członkostwa5 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Viggulec
Imię: Tomasz
Pochwały: 37

Nieprzeczytany postprzez KasiaMagdalena » 25 kwi 2011, 13:00

Polecam hodowlę Las Kornas, z której jest Rio, jest to jedyna hodowla Bosów na Śląsku, psy są traktowane jak członkowie rodziny, mieszkają w domu, a nie w kojcu, szczeniaki są socjalizowane, szkolone i dostosowywane do bycia w mieszkaniu, hodowca nie sprzedaje psów do kojca i pilnowania siatki, a nawet, co dla mnie jest ewenementem, pojechała na drugi koniec Polski po wcześniej kupionego psa od osoby, która zgubiła psa, oddała pieniądze, znalazła go i wzięła ze sobą. Reproduktory dla suk są staranie dobierane z zagranicznych hodowli, no i obecnie są nowe szczeniaczki, które z Rio jedziemy odwiedzić w ramach socjalizacji :-)

http://www.laskornas.pl/
KasiaMagdalena
Losowy avatar

Nieprzeczytany postprzez dominika-lana » 25 kwi 2011, 20:52

A ja polecam hodowle Dobrzyków bo maja naprawde wspaniałe psy jak i onki tak i dony i uzytkowe bardzo mądre psy no i oczywiści bardzo mili hodowcy :)
dominika-lana
Losowy avatar

Nieprzeczytany postprzez Basia W » 26 cze 2011, 18:04

Ja bym w 200 % poleciła hodowlę "Z Atarova Dvora" ale niestety miot w którym urodziła się Schila był ostatnim miotem w tej hodowli :cry:- socjal suni na najwyższym poziomie, zero zachowań agresywnych czy tchórzliwych, a budowa i kolorek tak jak chciałam. Wzięłam ją w ramach socjalizacji na wystawę krakowską i jej zachowanie w atmosferze wystawowy międzynarodowej- czyli pełno psów i ludzi było na 6 :-)
Basia i Schila z Atarova Dvora
Obrazek
Obrazek
Basia W
Owczarkarz
Owczarek niemiecki: Schila
Imię: Basia
Pochwały: 2

Nieprzeczytany postprzez agafaza » 26 mar 2012, 19:41

Nie bardzo wiem gdzie zadać to pytanie. W razie czego proszę o przekierowanie.
Czy istnieją hodowle ONków pomiędzy wystawowymi i użytkowymi? Tak jak np. w przypadku husky, są hodowle jedynie wystawowe, hodowle sportowe i wystawowe, w których psy biegają w zaprzęgach.

Mam jako takie wyobrażenie jakiego psa bym chciała. Jeśli chodzi o wygląd, to nie podobają mi się owczarki przypominające "niedźwiedzia", napakowane, z grubym pyskiem. Mój typ owczarka to taki jak ten z tej czwórki na samej górze forum, pierwszy po prawej stronie.
Z charakteru chciałabym, żeby był podatny na szkolenie, nie tchórzliwy i choć trochę rodzinny.

Nie wiem, może mam dziwne wymagania, ale czy ktoś z Was może mi polecić jakąś hodowlę? Przeglądałam ich już sporo, ale przeważnie widziałam właśnie takie psy-misie. Pod uwagę biorę jak na razie jedną hodowlę: De-Bes. Ale może polecicie też jakieś inne? Równie dobre.
agafaza
Losowy avatar

Nieprzeczytany postprzez Joa » 02 cze 2012, 12:01

Witajcie :):welcome:
Planujemy zakup nowego członka rodziny-tym razem ONka
czy są jeszcze jakieś Polskie topowe hodowle poza tymi co są wymienione?
mieszkam w Gdańsku ale w poszukiwaniu ZDROWEGO osobnika możemy jechać na 2gi koniec kraju,ale wazne zeby rodzice i starsze pokolenia byly wolne od np. dysplazji ,wy się bardziej orientujecie
poszukujemy długowłosego owczara niem.
oczywiście z rodo,nie będziemy wspierać runku pseudo który jest tak rozwiniety ...a ONki są nim szczególnie dotknięte :agresor:
Joa
Losowy avatar

Nieprzeczytany postprzez saacrum » 02 cze 2012, 12:43

Hodowla pod Wrockiem De-Bes też polecana :)
"Możesz powiedzieć psu największe głupstwo, a on spojrzy ci w oczy tak, jakby chciał rzec: 'O Boże, masz absolutną rację! Nigdy bym na to nie wpadł." Dave Barry

Obrazek

Obrazek
saacrum
Owczarkowa wyga
4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Xandor
Imię: Monia
Pochwały: 11

Nieprzeczytany postprzez Nesa » 05 lis 2012, 22:11

przez wielu polecane są hodowle temperton, de bes,kalupus. Ciekawi mnie jakie hodowle mogą być fajne w płd-wsch PL..
„Jesteś architektem rzeczywistości, którą postrzegasz''
L- 17.02.12r.& V-22.01.12r.
Nesa
Losowy avatar
Owczarkarz
3 lata członkostwa3 lata członkostwa3 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: L&V
Imię: Aga
Pochwały: 3

Nieprzeczytany postprzez Bazooka » 06 lis 2012, 13:48

Joa napisał(a):Witajcie :):welcome:
Planujemy zakup nowego członka rodziny-tym razem ONka
czy są jeszcze jakieś Polskie topowe hodowle poza tymi co są wymienione?
mieszkam w Gdańsku ale w poszukiwaniu ZDROWEGO osobnika możemy jechać na 2gi koniec kraju,ale wazne zeby rodzice i starsze pokolenia byly wolne od np. dysplazji ,wy się bardziej orientujecie
poszukujemy długowłosego owczara niem.
oczywiście z rodo,nie będziemy wspierać runku pseudo który jest tak rozwiniety ...a ONki są nim szczególnie dotknięte :agresor:

Jest jeszcze pytanie do czego bedzie Wam "sluzyl" pies- mam na mysli czy macie go zamiar wystawiac czy uprawiac jakies sporty? Czy tylko pies "ma byc"........................ :on:
Bazooka
Losowy avatar

Następna strona
Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje