Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Spajder jest psem kupionym na szkolnej giełdzie więc jest z psaudohodowli jeśli bym miała kupić teraz nowego psiura zastanawiałabym się nad BOSem i tu szukałabym w Chacie Leona:) a dona szukałabym w hodowlach na śląsku lub dolnym śląsku
Leon, Leon, coś mi to mówi... Zlotowicz z Bobolina?
"Około 1925 roku psy rasy ON, jako całość, stały się wysokie, kwadratowe i niezgrabne, brak im było cech, które były wymagane przez Stephanitza jako ideał..." [źródło: wikipedia]
Aria jest z hodowli Czar Podkowy z Falenicy pod Warszawą. Tam już napewno nie będę szukała kolejnego szczeniaka. Myślę, że hodowca nie wszystko powiedział nam o matce Arii.
puma napisał(a):A ja caly czas myslalam, ze Aria jest z hodowli z Czech Nie wiem czemu sobie tak ubzduralam
Tam szukaliśmy i już mieliśmy wstępnie zarezerwowaną suczkę (tą z linku http://www.majoruvhaj.cz/tarra/tarra_vy ... ycvik.html) .
W tym samym czasie okazało się, że w hodowli Czar Podkowy udało się pokrycie suki moim ulubionym czarnym reperm Voodoo. Matka Arii jest importem ze Słowacji, a ojciec rep z Czech.
Mam pytanie i problem, właśnie nie wiem z jakiej hodowli była moja suka. Niestety nie mam dokumentów, sunia miała na imię Exa jej ojcem był Axel a matka to Shira, została kupiona z hodowli pod Krakowem, urodziła się koło 2000 roku. Sunia została otruta dosyć dawno temu, byłam mała i nie pamiętam gdzie była hodowla. Bardzo proszę o pomoc
Kupiłam Nemo z hodowli Modris Podlasie, ale mam mieszane uczucia. Niby warunki i socjalizacja są ok, ale hodowca był mało zainteresowany warunkami, jakie my możemy szczeniakowi zapewnić. Ewentualnego kolejnego/następnego owczarka kupiłabym z innej hodowli, takiej, która szkoli psy dla policji i wojska, z linii użytkowej.