Tam tez znajdziesz ludzi z pasją
Tam tez znajdziesz ludzi z pasją
.
.
.
Dla mnie to ważne , ponieważ dotąd miałam psa z rodowodem ale nie miałam czasu i aspiracji
Natomiast teraz chcę czegoś więcej
I chciałam jeszcze zauwazyć , że wiele osób które mają z dobrych hodowli z poza ZK jest zadowolonych z psów no ale Ci co mają ZK to i tak jadą po tych hodowlach . I to akurat jest dla mnie nie zrozumiałe , bo chyba powinno nam zależeć żeby w każdej hodowli miały dobre warunki a przyszli właściciele zadowoleni i szczęsliwi że posiadają wymarzone psy
Też szukałam hodowli w ZK , ale po obejrzeniu kilku dałam sobie spokój , pewnie gdybym dłużej szukała to bym znalazła ale po obejrzeniu kilkukrotnym i wypiciu kilku kaw
wybrałam tam i nie żałuję .
.
.
. I Związek rósł by w siłę, a Hodowcy wreszcie by się starali rozmnażać i przewidywać skojarzenia wyjątkowych par...
Wiadomo, że czasami na coś można przymknąć oko, ale musiałoby to być mocno uzasadnione. I... no cud miód... chyba zakładam Związek
.
.

Już zrobiłam krok w tył żeby powiedzieć gdzie jest dobre szkolenie dla Właścicieli, ale....... jakoś mi tak mowę odjęło... Stwierdziłam że mnie nikt "ze spacerowiczów" nigdy nie pomógł, więc co i ja się będę wcinać...
. No chyba że się pojawi na forum... to już inna para kaloszy.

AnnaJagna napisał(a):Bo Polski Związek Kynologiczny to zupełnie coś innego niż Związek Kynologiczny w Polsce. Coś jak FCI i F.C.I.
Nyks napisał(a):A jednak istnieje http://www.pkpr.pl/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości