Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Problemy i porady dotyczące wychowywania ON i DON.

Re: Jak oduczyć psa załatwiania potrzeb w domu?

Nieprzeczytany postprzez Yustyna » 08 lut 2013, 16:06

derk napisał(a):Chciałbym podziękować wszystkim za pomoc. Nesi nauczyła się załatwiać potrzeby podczas spacerów, pewnie że zdarzają się jeszcze wypadki ale to normalne :)

No proszę! Super! I jak szybko! Gratulujemy! Myślę, że spokojnie mogę zaprosić.. jakby była jeszcze jakaś podpowiedź czy rada potrzebna. Ja sama jestem tu "świeża", ale potwierdzam- dziś pytanie, dziś odpowiedź. I zawsze człowiek nie czuje, że sam z "problemem" został..
Yustyna
Początkujący owczarkarz
6 lata członkostwa6 lata członkostwa6 lata członkostwa6 lata członkostwa6 lata członkostwa6 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Cookie i Abby
Imię: Justyna
Pochwały: 2

Nieprzeczytany postprzez Szula » 22 lut 2013, 18:43

Ja obecnie staram się nauczyć mojego 11-tygodniowego Dastera siusiania na podwórku. Nie jest łatwo,czesto w domu mu sie zdarza.
O co chodzi z ta szmatką ,czy gazetą? Ona musi byc brudna po załatwieniu szczeniaka?
Ostatnio edytowano 23 lut 2013, 14:21 przez Szula, łącznie edytowano 1 raz
Szula
Losowy avatar

Nieprzeczytany postprzez Nakasha » 23 lut 2013, 09:50

11 tygodni! Do pół roku może się zdarzać sikanie w domu. Nawet dłużej.

My dla szczeniaków mieliśmy kawałek starej, gumowej wykładziny, na który mogły sikać i robić kupę. Aby nie załatwiały się w całym mieszkaniu, a tylko na tej wykładzinie. Myliśmy ją, ale zapach i tak wsiąka. Pies będzie się załatwiać tam, gdzie czuje zapach moczu i kału.
Nakasha
Owczarkarz
8 lata członkostwa8 lata członkostwa8 lata członkostwa8 lata członkostwa8 lata członkostwa8 lata członkostwa8 lata członkostwa8 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Nemo, Nala i Shira
Imię: Agnieszka
Pochwały: 7

Nieprzeczytany postprzez basia79 » 23 lut 2013, 10:26

Mój Graf bardzo długo sikał po domu- na szczęscie mam płytki na podłodze więc mop był w częstym użyciu. Obecnie jak jedziemy na działkę psiak wie , że nie należy się tam załatwiać. Jak się nauczył? Po prostu co jakiś czas wyprowadzałam go za posesje i tam się załatwiał. A jak próbował się wysikać to krzyczałam EEEE i pomogło :)
basia79
Losowy avatar

Nieprzeczytany postprzez Szula » 23 lut 2013, 14:25

Nakasha napisał(a):11 tygodni! Do pół roku może się zdarzać sikanie w domu. Nawet dłużej.

My dla szczeniaków mieliśmy kawałek starej, gumowej wykładziny, na który mogły sikać i robić kupę. Aby nie załatwiały się w całym mieszkaniu, a tylko na tej wykładzinie. Myliśmy ją, ale zapach i tak wsiąka. Pies będzie się załatwiać tam, gdzie czuje zapach moczu i kału.

Wiem,ze szczeniak długo może załatwiac swoje potrzeby w domu,ale chce go od początku uczyć,gdzie ma to robić :-)Tak by w miare sprawnie i szybko pozbyc sie tego problemu :ok:
Szula
Losowy avatar

Nieprzeczytany postprzez Bejti » 25 lut 2013, 11:54

Ja jak już gdzieś pisałam biegałam z Arią na dwór, nawet w trakcie jej sikania na płytki w kuchni, brałam ją na ręce i na ogródek, za sik na zewnątrz były pochwały jakich mało, jak narobiła w domu to papier w rękę i sprzątanie. Bieganie dzienne i nocne zajęło nam coś około tygodnia, Aria wynagrodziła mi brak snu szybkim pojęciem gdzie najlepiej sikać żeby wszyscy byli zadowoleni :DJa poświęciłam tydzień snu żeby Arię nauczyć wychodzenia za potrzebą co przełożyło się na to, że gdy zostawiłam ją samą w kuchni pierwszej nocy byłam tak zmęczona, że usnęłam i nie słyszałam jej piszczenia :)Aria nauczyła się sikać na dworze, ( ranne poślizgi na sikach w kuchni się zdarzały ) spać samodzielnie a mnie się serce nie łamało bo nie słyszałam jej płaczu :DWilk syty i owca cała :lool:

Eleganckie torebki damskie https://mybaze.com/pl/torebki-damskie/__styl-elegancki na każdą okazję.
Bejti
Zaawansowany owczarkarz
7 lata członkostwa7 lata członkostwa7 lata członkostwa7 lata członkostwa7 lata członkostwa7 lata członkostwa7 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Aria & Drago
Imię: Beata
Pochwały: 15

Nieprzeczytany postprzez Tanorja » 25 lut 2013, 13:39

Moja Nora załatwiala sie w domu przez niecale 2 tyg. I to w drugim tygodniu jakos sobie ubzdurala, ze na balkonie wolno,a w pokoju nie. Jakos gladko nam poszlo.
Tanorja
Zaawansowany owczarkarz
7 lata członkostwa7 lata członkostwa7 lata członkostwa7 lata członkostwa7 lata członkostwa7 lata członkostwa7 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Nora&Ghotica
Imię: Natalia
Pochwały: 2

Nieprzeczytany postprzez nat » 25 lut 2013, 14:37

też miałam ten problem, dopiero co niedawno też pisałam z takimi pytaniami... a już po kłopocie :)
nat
Losowy avatar

Nieprzeczytany postprzez Nyks » 21 maja 2015, 11:53

Mam problem z 2 - miesięcznym szczeniakiem... Kiedy jestem w domu, a jestem przez większość czasu, wychodzę z nią na siku co jakieś 1,5 godziny. Już załapała, że po wyjściu na dwór trzeba się załatwić - z tym akurat nie ma żadnych problemów, zaczynają się one po powrocie do domu. Bez względu na to, ile czasu byśmy nie spędziły na dworze i ile razy by się tam nie załatwiła, i tak w 90% przypadków zaraz po spacerze Triss załatwia się na dywan, wybierając na to moment, kiedy ja zdejmuję buty, myję ręce itp. - generalnie kiedy na nią nie patrzę. Nie mam pojęcia, co z tym fantem zrobić. Nie oczekuję od niej, że w tym wieku będzie już w 100% przypadków załatwiała się na zewnątrz, ale to ewidentnie nie są szczenięce "wpadki". Czy ktoś z Was miał do czynienia z podobną sytuacją?
Nyks
Owczarkarz
6 lata członkostwa6 lata członkostwa6 lata członkostwa6 lata członkostwa6 lata członkostwa6 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Luna ON, Triss BC
Imię: Maria

Poprzednia strona
Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje