madzik999 napisał(a):No ja mam teraz 16 km do Poznania. Też raz do roku jest akcja 'szczepimy psy', przyjeżdża wet i prawie wszyscy się pojawiają, nawet psiarze którzy jeżdżą z psami co miesiąc do weta na ważenie powód? nasza wspaniała, bogata gmina się wycwaniła i pokrywa 3/4 kosztów szczepienia Wiec psa można zaszczepić za jakieś 10-15 zł?
Szczepienie na wsi u nas wynosi 20 zł, zawsze noszę tam koty, potwierdzenia szczepienia otrzymuje się na karteczce i co więcej odbywa się ono w różnych punktach wsi, aby naraz nie sprowadzać za dużo zwierząt, na pierwsze szczepienie idą koty a właściciele psów stoją z tyłu tzn zazwyczaj najpierw ja idę bo innych kotów tam nigdy nie widziałam . Co więcej pan, który szczepi zwierzęta zawsze ale to zawsze pyta czy zwierzęta są zdrowe czy potrzebujemy porady itd... wielu zwierzakom pomógł bo jak widział w jakim są stanie to sam proponował bezpłatną wizytę z dojazdem.
Informacja o szczepieniu zwierząt wisi już miesiąc naprzód więc nie można nie zauważyć bo jest ono na tablicy informacyjnej ogólnej, we wszystkich sklepach na paru słupach oraz drzewach no i oczywiście na tablicy w kościele . Amba jest szczepiona u weta bo i tak wtedy robiony jest ogólny przegląd techniczny