Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Co dajecie swoim psiakom do jedzenia ? Chce żeby Bella trochę przytyła waży około 26/27kg . Jak do tej pory daję jej ryż+marchewka+żołądki albo sucha karma z puriny
Oo widzę że jesteś z Sierpca,ja też z Sierpca
Bella jest młoda,owczarki mają to do siebie, że są chude za 'młodu', moja Ajra też była chuda a jadła bardzo dużo, w tym momencie ma skończone 4lata i jej waga sie unormowała
Z Bellą powinno być tak samo, bo młode owczarki to takie chude 'pajęczaki'
Pozdrawiam
Nie przekarmiajcie jej w młodym wieku na siłę. Lepiej jak jest chuda niż za gruba - pamiętajcie o tym, że w młodym wieku stawy owczarka rozwijają się szybciej niż on rośnie i dodatkowe obciążenie nie wpływa dobrze na rozwój. Będzie miała swoje latka to przybędzie jej na wadze. Moja Sheila do 1 rok ważyła 26-27 kg. Teraz mając 15 miesięcy waży 30 kg i mimo, że nie wygląda na potężną nie przejmuje się tym, a wręcz przeciwnie spokojnie pomalutku dobijemy do 34-35 i stop. Pozdrawiam