Ja po pierwsze powtórzyłabym badanie kału (próbka zbiorcza z 3 dni, kał zbierany co 2 dzień)- czyli w praktyce zbierasz kał przez tydz. Nawet jeśli wynik wyjdzie ujemny sugerowałabym porządne odrobaczenie. Oprócz tego powtórzenie badania krwi, koniecznie TLI, B12, kwas foliowy i PLI- w miarę możliwości w innym laboratorium, czy twój lekarz może wysłać krew do np. Idexxu?
Piszesz o SIBO, jak najbardziej można to brać pod uwagę, jak również IBD czy alergię pokarmową. Jeśli w bad. krwi nie potwiedzi się problem z zapaleniem trzustki (czyli PLI będzie w normie), myślę że karma low fat nie jest tu do końca wskazana. Twój pies i tak ma problem z wchłanianiem, nie ma potrzeby obniżania zawartości tłuszczu w diecie. Bardziej sugerowałabym zmianę karmy na hipoalergiczną. Niekoniecznie musi to być karma z linii weterynaryjnej, u wielu psów sprawdzają się dobre karmy bezzbożowe, ważne żeby nie zawierała więcej niż 3% włókna. Enzymów nie odstawiaj póki co,TLI jest w dolnej granicy normy i część psów ma przy takich wynikach objawy, chociaż myślę że to nie jedny problem twojego psa. Podawanie enzymów absolutnie tu nie szkodzi. Jaką dawkę kreonu podajesz teraz?