ELZA napisał(a):Moja Elza jest przykladem psa, ktory w wieku mlodym mial robione zdjecia i wtedy odetchnelam z ulga. Wczoraj pojechalam na przeswietlenie kolana i przy okazji zrobilam zdjecie w kier. dysplazji no i niestety okazalo sie , że ma:( Obecnie ma 7 lat. Powiedziano mi, że nie ma tragedii ale cos trzeba z tym robić. Niestety w opisie nie dostałam informacji o 'kategorii' dysplazji i teraz nie wiem. Moze macie, znacie adresy mailowe do dobrych chirurgów, ktorym moglabym podesłać zdjecia? bede wdzieczna za pomoc bo nie wiem co robic.

Pierwsze zdj RTG, które dają obraz już stawów w kierunku dysplazji są robione w 6-7 msc życia
Też wet proponował mi te zabieg, ale zmienilam weta, poczekałam i na zdj RTG wyszły nam czyste stawy biodrowe i łokciowe. Podawałam cani-agil na stawy

Panikować też nie ma co... Co mogę potwierdzić...
.
Ja już się przyzwyczaiłam, że moja sierotka jest dysplastykiem i co prawda parę planów nam to pokrzyżowało to i tak go kocham i zajmuję się nim dzień w dzień. Aż się czasem opędzić ode mnie nie może 
mlodaoi napisał(a): Weterynarz mówił, że można zrobić zabieg chirurgiczny

(Dosłownie, bo stawy były ideał, a ona doszukiwała się dysplazji na siłę tak powykręcała mojemu N łapkę że nie było bata i zapisnął
Ale z dysplazją nie miało to nic wspólnego!!!!!!!
)
Prześwietlałam psa w swoim czasie, czyli ok 8-9 miesięcy - stawy IDEALNE, KSIĄŻKOWE itd, itp. - a prześwietlałam u jednego z bardziej znanych w kierunku dysplazji specjalistów, dr Parzęcki.
...

, podczas gdy Weterynarz z powołania po prostu zalecił leczenie książkowe, bardzo proste. W przypadku osiedlowego weta pewnie wyskoczyłabym z 200-300zł, tymczasem książkowe, prawidłowe leczenie to jakieś 35zł na tabletki przeciwbólowo-przeciwzapalne
To tak jak człowiek by sobie obtarł kolano - jeden lekarz próbowałby wsadzić całą nogę w gips na 2 miesiące i dawać zastrzyki w dooopę żeby się szybciej goiło, a drugi - po prostu naklei platerek i się uśmiechnie bo do wesela się zagoi, a właściwie to za 2 dni
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości