Saba
rasa: a`la labrador
wiek- 8 lat
sterylizacja w wieku 1.5 roku ze wskazań: "bo tak jest wygodniej", nie mogla w zasadzie brać udziału w szkoleniach bo cieczka trwała 6 tyg, przed cieczka i po jeszcze po 3 tyg "pachniała" psom, później okazało się ze i tak ta operacja byłaby nieunikniona bo weterynarz pokazał mi wyciętą macice z cystami wielkości paznokcia małego palca..
wady: chyba nie znalazłam, owszem od jakiś 2 lat stała się "agresywna" w takim sensie ze nie pozwala żadnemu psu bawić się natarczywie, ale nie wiem czy jest to spowodowane sterylizacja czy bardzo zaawansowaną spondylozą, która wiem ze jej sprawia ból..
zalety: po sterylizacji stała się mega pieszczochem, przed zabiegiem wręcz unikała przytulania, głaskania itd, a teraz w zasadzie nie odchodziłaby od człowieka, obżartuchem zawsze była, ale nie przytyła po zabiegu, waży ok 35 kg, wygląda dobrze, karma "na oko" i poza karmą tez dostaje różne inne rzeczy od smakołyków dla psów po normalne obiady ludzkie czy "farfocle" warzywne z sokowirówki
ruch? no cóż spokojne spacerki bez większych szaleństw, bo oprócz spondylozy ma jeszcze chore serce