Artur_r napisał(a):http://tablica.pl/oferta/oddam-za-koszty-utrzymania-owczarek-niemiecki-dlugowlosy-z-rodowodem-ID3LutR.html#2c933b30f9 Jest do kupienia za 500 zł , ale jak już się tego forum naczytałem , to za 500 zł to musi być chora wenerycznie i mieć raka piersi , nerek i wątroby suka , i najlepsze co by mi zostało to kundla ze schroniska zabrać bez względu czy ma wszy i raka szyjki macicy.
-- 20 paź 2013, o 09:38 --
Jutro jadę po tego psa mam ugadane przed chwilą że za 300 odda , i mam wywalone na to że napiszecie że pies chory nieudolny czy jakiś inny bełkot , wole dac te 300 za takiego niż 100 za kundla ze schroniska .
Ps. Jak tak każdemu wciskacie na chamca psy ze schroniska to dla czego sami macie kupione za gruba kasę? Przecież każdy z was mógł zabrać kundla ze schroniska, no tak czy nie ?
Cóż, odniosłam wrażenie, że teraz liczy się dla Ciebie ten rodowód, i fakt, że będziesz mieć rasowego psa. A kundlami ze schronu gardzisz. Co jest bardzo przykre, bo w końcu zalogowałeś się na forum MIŁOŚNIKÓW OWCZARKÓW NIEMIECKICH, gdzie każdy pies jest równo traktowany. To, ze kochamy ONy nie znaczy, że nie szanujemy psiaków w typie rasy.
My kupujemy psy z rodowodem, bo oczekujemy po tym psie określonego charakteru i wyglądu. Niektórzy mają plany hodowlane czy szkoleniowe, albo świadomie chce szczeniaka, który będzie dobrze odchowany itp. Jeśli na tym komuś nie zależy to polecamy psa z schroniska.
Ja mam psa przygarniętego, kupionego w peudohodowli i z hodowli. Wszystkie są równo traktowane.. no dobra, największe przywileje ma Ciap-kundelek bo śpi w łóżku, a Owczary w swoich kojcach
to w czym dla Ciebie jest lepszy ten psiak z ogłoszenia, od schroniskowego, 3 letniego, wyglądający jak Owczarek?
Ja obecnie nie wzięłabym 3 letniego psiaka i w tym dla mnie jest problem. A skoro u Ciebie wiek nie gra roli to po prostu nie rozumiem