Zapytanie kieruję głównie do osób podróżujących w sezonie wakacyjnnym w towarzystwie swoich ONów/DONów. Szukam namiarów na zaciszne miejsce na wyjazd z psem, tak jak w temacie w polskich górach. W rachube wchodzi wszystko poza Tatrami, najchetniej Bieszczady lub Karpaty ale nie mam też jakichś wygórowanych oczekiwań Tak sobie po cichu myślimy o jakimś ustronnym miejscu blisko czeskiej lub słowackiej granicy, to byłby szczyt naszych wakacyjnych marzeń i co najważniejsze, żeby ceny były możliwie jak najmniej wygórowane. Co do urokliwości wnętrza zamieszkania nie mam większych wymagań, wystarczą 4 metry kwadratowe na nocleg dla mnie i psa
Gdyby ktoś miał już doświadczenie w odwiedzaniu wymienionych przeze mnie miejsc z psem bardzo uprzejmie proszę o podzielenie się wrażeniami, podanie jakichś namiarów itd.
A propos formalności zdążyłam się dowiedzieć, że jeśli chce odwiedzić Czechy potrzebny będzie jedynie paszport dla psa z aktualnymi szczepieniami i nr chipa, tak ? Ktoś wie jak się sytuacja kształtuje w przypadku wjazdu do Niemiec lub Słowacji ?
Z góry dzięki za porady i spostrzeżenia