Ktoś kiedyś prosił mnie w temacie, żebym napisała coś o szczurach.
Zatem zakładam im odrębny temat. Szczury mam u siebie od lipca 2004 r. W lipcu 2008 r. założyłam hodowlę szczurów rodowodowych Anahata, którą prowadzę do dzisiaj. Aktualnie mam jednego adoptowanego ogonka, reszta to "rasiaki", z polskich i czeskich hodowli. Współpracowałam też z hodowlami z Finlandii, Norwegii, Holandii i USA. Miałam u siebie 2 dzikie szczury, wędrowne, niestety już odeszły... Szczury to moja wielka pasja.
Odmiany są opisane według schematu: uszy, sierść, kolor, znaczenie
Juuko - ma 3 lata i 4 miesiące - standard, russian blue, self (to bardzo, bardzo długo jak na szczura, po przeliczeniu na ludzkie ma 100 lat)
Sari - 2 lata i 6 miesięcy - dumbo, rex, agouti, spotted variegated
Kitsune SunRat's - 2 lata i 4 miesiące - standard, velveteen, russian topaz, self
Haruna SunRat's - 2 lata i 4 miesiące - standard, velveteen, burmese, self
Kitsune i Haruna
Yume of Anahata - 2 lata i 2 miesiące - standard, agouti, spotted, variegated
Qiuyue SunRat's - 2 lata i 2 miesiące i jej córka Umóki SunRat's - 1 rok i 6 miesięcy - obie dumbo, rex, russian burmese, self
Ganix von Percy - 1 rok i 2 miesiące - standard, devil, berkshire, brat Gunju, z Czech
Gunju von Percy - 1 rok i 2 miesiące - standard, devil agouti, varieberk, z Czech
Yetta Beris - 1 rok i miesiąc - dumbo, standard, burmese, irish, z Czech
Cerridwen of Anahata - 2,5 miesiąca - standard, sable burmese, self, córka Yetty
Ceres of Anahata - 2,5 miesiąca - standard, fuzz, dove burmese, self, córka Yetty