Witam wasz wszystkich jestem tu nowym użytkownikiem mianowicie mam pare pytan co do psa rasy owczarek niemiecki.
Więc zacznę od początku: Od zawsze marzyłem o Owczarku Niemiecki Długowłosym po wielu tygodniach rozmyśleń nad psem postanowiłem ze kupie(jeszcze nie kupiłem) sobie śliczną suczkę owczarka niemieckiego i mam pare pytań co do niej . Mieszkam w bloku na 3 piętrzę , moje mieszkanie ma 60m^2 i żyją w nim 4osoby (rodzice brat-ma alergie i ja) no wlasnie ma alergie czy jeśli pies bedzie myty specjalnymi szamponami to brat bedzie odczuwał alergie gdy pies bedzie przebywal w domu?Czy te psy bardzo mocno linieją? i gdzie najlepiej kupić takiego psa?Pies miałby wystarczająco ruchu rano mial by spacery ok 30min a popołudniu bym jezdzil z nim na rowerze i wychodził na spacery (ok2godzin ).Czy suczki są duże ?czytałem ze maja ok 55cm czy to prawda?I czy takie psy mogą zostawać same w domu ok 9godzin? czy pies nie bedzie rozrabiał ?
Proszę was o szybką odpowiedz ,zapewne wielu z was posiada tej rasy psy wiec macie zapewne spora wiedze o tej rasie!!! Wiem ze pies to nie zabawka i tez nie chce aby sie meczyl w mieszkaniu bez własnego podwórka.