Ewa-Hunter napisał(a):Nie wiem jak z tą wątróbką wołową, ale z wieprzową ciastka są super. Zawsze robię z wieprzową, bo jakoś tak zaczęłam i tak mi zostało
kalyna napisał(a):Ewa-Hunter napisał(a):Nie wiem jak z tą wątróbką wołową, ale z wieprzową ciastka są super. Zawsze robię z wieprzową, bo jakoś tak zaczęłam i tak mi zostało
nie polecam wątróbki wieprzowej. Nie wiem jak jest z pieczeniem, ale gotowana jest bezpieczna chyba dopiero po 1,5h gotowaniu...
Ze względu na chorobę Aujeszkiego. Dotyczy to wszystkich podrobów wieprzowych, jak i mózgu. Dla psów choroba ta jest śmiertelna.
Pieczenie to jakby nie było też obróbka termiczna, ale ile czasu wtedy musiałoby się piec, tego nie wiem
AnnaJagna napisał(a):Gdzieś czytałam, że tej choroby wśród polskich świnek dawno już nie zarejestrowano. Mięso chyba jest badane, prawda?
Ewa-Hunter napisał(a):Jak tak dalej pójdzie to razem z Huntkiem przejdę na korzonki i szaranczę.
Hm...tylko skąd wezmę szarańczę?....mam blisko do Zoo
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości