Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Jak i czym żywimy nasze owczarki niemieckie.

Re: Nasze suche karmy

Nieprzeczytany postprzez minia » 16 paź 2013, 08:34

yaga- ja nie znam tej karmy, my mamy Britt Premium z kurczakiem i psu lepiej smakuje niż Purina
minia
Losowy avatar

Nieprzeczytany postprzez yaga » 16 paź 2013, 08:54

Tanorja napisał(a):Co do tej karmy ro niech ktoś inny się wypowie, ale ja widziałam lepsze składy :)

Zdaje sobie sprawę z tego że bywają karmy o lepszych składach ..tylko że my z Fioną dopiero się poznajemy jesteśmy razem dopiero miesiąc i cztery dni :lool:Więc sprawdzamy co kto lubi i może jeść. Stąd moje pytanie bo kupując tę karę opieram się na razie tylko na opinii pani z zoologa. Ale dzięki za uwagę i czekam na kogoś kto może zna to żarełko :-)
yaga
Losowy avatar

Nieprzeczytany postprzez poziomka » 16 paź 2013, 09:46

A czy ktoś może słyszał o karmie "fifi"? Przekleję tutaj jej skład podany przez ogłoszeniodawcę na portalu allegro, jak się czyta to skład wydaję się być w miarę dobry, tylko nie mogę znaleźć producenta...

50% ŚWIEŻEGO MIĘSA

W 100% naturalna ,pełnoporcjowa sucha karma dla psów dorosłych.

Przygotowana tradycyjną metodą przetwarzania surowców z wysokiej jakości składników, krokiety suchej karmy fifi nie są ekstrudowane z zastosowaniem ciśnienia i wysokich temperatur, lecz delikatnie wysuszane, dzięki czemu nie powiększają swojej objętości w przewodzie pokarmowym (aby się o tym przekonać proponujemy wykonać prosty test w celu porównania naszej karmy z innymi poprzez zalanie wodą i sprawdzenie, która z nich zwiększy swoją objętość..?)

Sucha karma fifi nie zawiera mączek mięsno-kostnych, środków konserwujących, sztucznych barwników, substancji zapachowych i smakowych, środków grzybobójczych i przeciw pleśniowych. Nie dodajemy środków, których celem jest pobudzenie łaknienia!

Nasza karma jest bezpieczna dla psów ze zwiększonym apetytem i wysterylizowanych suk.

Skład:

świeże mięso wołowe, drobiowe, wieprzowe, świeże podroby wołowe i wieprzowe, ryż, otręby pszenne, warzywa, olej roślinny, naturalny przeciwutleniacz zawierający bogate w tokoferole ekstrakty pochodzenia naturalnego - lecytynę i ekstrakt z rozmarynu.

Analiza:

białko ogólne 22%, tłuszcz surowy 13%, włókno surowe 3%, popiół 2,8%,

wilgotność 9%, wapń (Ca)6g/kg, sód 0,06%, fosfor 5g, magnez 0,1g, selen 0,1mg

Dawkowanie dzienne:
waga psa 10kg 20kg 30kg 40kg 60kg
dzienna porcja 150g 250g 340g 430g 450g
Pamiętaj aby zapewnić psu dostęp do swieżej wody!
Przydatność do spożycia - 12 miesięcy.
poziomka
Losowy avatar
Klubowicz
2 lata członkostwa2 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Cala
Imię: Emilia
Pochwały: 1

Nieprzeczytany postprzez Bejti » 16 paź 2013, 14:56

O fifi słyszeli chyba wszyscy :D
Ja jakbym miała możliwość to bym zamówiła tą karmę, ale niestety kurier kosztuje więcej niż karma, więc muszę zostać z tym co mamy :)

Eleganckie torebki damskie https://mybaze.com/pl/torebki-damskie/__styl-elegancki na każdą okazję.
Bejti
Zaawansowany owczarkarz
3 lata członkostwa3 lata członkostwa3 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Aria & Drago
Imię: Beata
Pochwały: 14

Nieprzeczytany postprzez Tomek » 16 paź 2013, 15:26

Ja nie słyszałem. Zastanawiająca jest cena. 30kg dostarczone kurierem za 160zł. Z czego to jest zrobione, z prosa dla kur? ;)Pytam zupełnie niezłośliwie.
Tomek zawsze pozdrawia.
Tomek
Administrator
4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Viggulec
Imię: Tomasz
Pochwały: 35

Nieprzeczytany postprzez Rucia1 » 16 paź 2013, 18:01

Tanorja napisał(a):

I co najdziwniejsze- nawet da się na tę karmę z nią ćwiczyć.

A jednak :lool:Może się uda bez smaczków...
Rucia1
Świeżak
Owczarek niemiecki: Bruno
Imię: Gosia

Nieprzeczytany postprzez yaga » 16 paź 2013, 18:33

Czyli nikt z tu obecnych nie zna karmy Christopherus ?? Bo nie wiem co dalej robić..kupować duży worek czy szukać coś innego.
yaga
Losowy avatar

Nieprzeczytany postprzez Kalten » 16 paź 2013, 18:39

Ja mam zamiar tą nową karmę fifi wypróbować. Skład chyba jest spoko, a cena może niższa bo nie placi się za kolorowe opakowanie i reklamę.
ObrazekObrazek
Kalten
Owczarkarz
Owczarek niemiecki: Bruno
Imię: Hubert

Nieprzeczytany postprzez Tanorja » 16 paź 2013, 18:42

Rucia1 napisał(a):
Tanorja napisał(a):

I co najdziwniejsze- nawet da się na tę karmę z nią ćwiczyć.

A jednak :lool:Może się uda bez smaczków...

Miejmy nadzieję, bo Nora ma wrażliwe podniebienie i zdecydowanie się woli szkolić na zabawki, ale smaczki czasem muszą być :lool:
Tanorja
Zaawansowany owczarkarz
Owczarek niemiecki: Nora&Ghotica
Imię: Natalia
Pochwały: 2

Nieprzeczytany postprzez Aga i N » 16 paź 2013, 18:48

Ja też nigdy nie słyszałam o tym Fifi.

Czyli jest to polska produkcja? Pod Łodzią na targowisku, można kupić za grosze kości czy takie "serdele" dla psa... Jak tam jestem, to wracam stamtąd chyba z 8kg reklamówką z kościami za 6-7zł... Serdelki śmierdzą strasznie, ale psu oczy wychodzą na wierzch... Jak się przekroi to widok też "cudowny" - chyba mielą do tego nawet skórę z sierścią bo jakby włoski bym czasami widziała??? - ble :P. Żeby nie było - kupiłam takie 3 serdele Nazgulowi w życiu. Z czego zjadł 2, bo o 3'cim zapomniałam :P.

Ciekawe cóż takiego kryje w sobie ta fifi :-). Czyżby takie same "pyszności" jak w tych łódzkich serdelkach? :))))
"Około 1925 roku psy rasy ON, jako całość, stały się wysokie, kwadratowe i niezgrabne, brak im było cech, które były wymagane przez Stephanitza jako ideał..." [źródło: wikipedia]

"Każdy pies jest tak dobry, jak jego Przewodnik."
Literatura godna polecenia: http://forum.owczarkopedia.pl/literatura-godna-polecenia-t542.html.
Aga i N
Owczarkowa wyga
4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Nazgul
Imię: Aga
Pochwały: 41

Poprzednia stronaNastępna strona
Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Havoxos i 0 gości

Opcje