Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Jak i czym żywimy nasze owczarki niemieckie.

Re: Nasze suche karmy

Nieprzeczytany postprzez vega_bw » 15 lis 2013, 22:00

Dagi napisał(a):Mój poprzedni Onek ( Czandar) był na suchej karmie i poza zapaleniem ucha, nigdy nie chorował. Był w doskonałej formie, a jadł: pedigree pal, chappi, purinę dog chow i czasem pro plan - czyli dziadostwo :/ Żył 16 lat.
Szczerze mówiąc wątpię, by karma miała aż taki wpływ na długość życia psa...

Hmmm, tak się zastanawiam... faktycznie coś w tym jest, bo mój kaukaz dożył 14 lat w doskonałym zdrowiu, a był karmiony powyższym...z dodatkami mięsnymi i jarzynowymi,ale podstawą był ów "syf".
Teraz dużo większą uwagę zwracam na to, co pies ma kładzione do miski,a że dodatkowo to "wybrzydzacz" okrutny, więc jedzenie dobieramy też do jego podniebienia :D
Choćbyś powiedział o sobie i swoim psie wszystko, to i tak zawsze zostaje coś do powiedzenia...
vega_bw
Zaawansowany owczarkarz
2 lata członkostwa2 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Falko zwany Rudym ;)
Imię: Beata
Pochwały: 7

Nieprzeczytany postprzez Joan » 29 lis 2013, 19:05

http://www.hissteria.pl/images/stories/wpyw%20diety.pdf
Pozdrawiamy
Obrazek
Joan
Zaawansowany owczarkarz
4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Woland UlaYaskaEdgar
Imię: Joanna
Pochwały: 42

Nieprzeczytany postprzez prada33 » 04 gru 2013, 06:28

ja polecam 1Choice, zamawiam na miauhau.com bo tam jest dużo karm tej właśnie kanadyjskiej firmy, polecam :)
prada33
Losowy avatar

Nieprzeczytany postprzez Tanorja » 05 gru 2013, 09:47

Na trovecie wszystko super, psu smakuje, qpy ładne, ale jest wiecznie głodna. Na żadnej innej karmie tak nie było, jadła tyle ile powinna , nigdy więcej a teraz dostaje sporo, a snuje się na trasie lodówka-pojemnik z karmą-miska. Nawet chleb by zjadła, co wcześniej by się nie zdarzyło, bo podniebienie ma wyszukane. Dostaje trochę więcej niż normalnie , ruchu ma tyle co zawsze- codziennie taki intensywniejszy , a waga się trzyma taka, do jakiej schudła przez chorobę. Poza tym sierść błyszcząca, zarastają rany, karma atrakcyjna nawet jako smaczki.
Tanorja
Zaawansowany owczarkarz
Owczarek niemiecki: Nora&Ghotica
Imię: Natalia
Pochwały: 2

Nieprzeczytany postprzez Aga i N » 05 gru 2013, 10:59

Ja kupiłam wczoraj Acane Adult Dog http://greender.pl/pl/p/Acana-Adult-Dog-13-kg/1058 z http://www.greender.pl. Ale mają tam fajny asortyment na sklepie, no i w Bydgoszczy - niedaleko mnie. Spodobała mi się tam taka fajna zabawka z konga - dłuuugie to to takie na dobre 80cm i lekko wyginalne... kurczę... no pokusili (szukałam aportu bo fsie piłki pogubione w domu :roftl:), ale kasy na kognowe zabawki brak więc wzięłam tylko piłkę. Ale obsługa konkretna i znająca się na rzeczy. :lool:
"Około 1925 roku psy rasy ON, jako całość, stały się wysokie, kwadratowe i niezgrabne, brak im było cech, które były wymagane przez Stephanitza jako ideał..." [źródło: wikipedia]

"Każdy pies jest tak dobry, jak jego Przewodnik."
Literatura godna polecenia: http://forum.owczarkopedia.pl/literatura-godna-polecenia-t542.html.
Aga i N
Owczarkowa wyga
4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa4 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Nazgul
Imię: Aga
Pochwały: 41

Nieprzeczytany postprzez anita » 05 gru 2013, 18:43

Igme karmiłam acana ale cały czas nie leży mi ta sierść, nie błyszczy się tak jak bym chciała :lool:
została mi polecona karma CSJ, wczoraj przytachałam worek i zanim zdążyłam się rozebrać psy dobrały się do worka, co wcześniej im się nie zdarzyło nigdy :nea:
zobaczę po 2-3 tygodniach jak będzie wyglądać i zdam relacje :-)

ps: to tez jest chyba tak ze dla każdego psa jest dobre coś innego, np. mój labrador tylko na bricie nie ma podwyższonych prób wątrobowych ( była m.in na acanie, orijenie, fitminie i normy miała przekroczone kilkukrotnie)
anita
Początkujący owczarkarz
Owczarek niemiecki: Igma (Ava FideCanem)
Imię: Anita

Nieprzeczytany postprzez Rucia1 » 05 gru 2013, 18:52

Tanorja napisał(a):Na trovecie wszystko super, psu smakuje, qpy ładne, ale jest wiecznie głodna. Na żadnej innej karmie tak nie było, jadła tyle ile powinna , nigdy więcej a teraz dostaje sporo, a snuje się na trasie lodówka-pojemnik z karmą-miska. Nawet chleb by zjadła, co wcześniej by się nie zdarzyło, bo podniebienie ma wyszukane. Dostaje trochę więcej niż normalnie , ruchu ma tyle co zawsze- codziennie taki intensywniejszy , a waga się trzyma taka, do jakiej schudła przez chorobę. Poza tym sierść błyszcząca, zarastają rany, karma atrakcyjna nawet jako smaczki.

Trovet nie ma zbędnych zapychaczy typu zboża, pulpy itp., dlatego pies może być trochę głodny. Z drugiej strony ma 40 % mięsa, więc powinien zaspokajać głód. Może wzrost pokarmu związany jest też z porą roku. Mój Czarnuch je teraz jak głupi :)
Rucia1
Świeżak
Owczarek niemiecki: Bruno
Imię: Gosia

Nieprzeczytany postprzez vega_bw » 05 gru 2013, 19:03

anita napisał(a):Igme karmiłam acana ale cały czas nie leży mi ta sierść, nie błyszczy się tak jak bym chciała :lool:
została mi polecona karma CSJ, wczoraj przytachałam worek i zanim zdążyłam się rozebrać psy dobrały się do worka, co wcześniej im się nie zdarzyło nigdy :nea:
zobaczę po 2-3 tygodniach jak będzie wyglądać i zdam relacje :-)

ps: to tez jest chyba tak ze dla każdego psa jest dobre coś innego, np. mój labrador tylko na bricie nie ma podwyższonych prób wątrobowych ( była m.in na acanie, orijenie, fitminie i normy miała przekroczone kilkukrotnie)

Anita, ciekawa jestem,jak się dziewczyny będą miały na tej karmie.
Faktycznie, co pies, to organizm, Rude wraca do poprzedniego błyszczenia po zmianie karmy.
Dobrze mieć alternatywę ;)
Choćbyś powiedział o sobie i swoim psie wszystko, to i tak zawsze zostaje coś do powiedzenia...
vega_bw
Zaawansowany owczarkarz
Owczarek niemiecki: Falko zwany Rudym ;)
Imię: Beata
Pochwały: 7

Nieprzeczytany postprzez Tanorja » 06 gru 2013, 01:33

Rucia1 napisał(a):
Tanorja napisał(a):Na trovecie wszystko super, psu smakuje, qpy ładne, ale jest wiecznie głodna. Na żadnej innej karmie tak nie było, jadła tyle ile powinna , nigdy więcej a teraz dostaje sporo, a snuje się na trasie lodówka-pojemnik z karmą-miska. Nawet chleb by zjadła, co wcześniej by się nie zdarzyło, bo podniebienie ma wyszukane. Dostaje trochę więcej niż normalnie , ruchu ma tyle co zawsze- codziennie taki intensywniejszy , a waga się trzyma taka, do jakiej schudła przez chorobę. Poza tym sierść błyszcząca, zarastają rany, karma atrakcyjna nawet jako smaczki.

Trovet nie ma zbędnych zapychaczy typu zboża, pulpy itp., dlatego pies może być trochę głodny. Z drugiej strony ma 40 % mięsa, więc powinien zaspokajać głód. Może wzrost pokarmu związany jest też z porą roku. Mój Czarnuch je teraz jak głupi :)

Może to faktycznie kwestia tego... Wcześniejsze karmy niby też byly bez wypychaczy, nie pamietam skladu -TOTW i brit care venision. Ale trovet ma ryż, który też troche wypełnia. No nie wiem, może zbiera zapas na zimę :)
Tanorja
Zaawansowany owczarkarz
Owczarek niemiecki: Nora&Ghotica
Imię: Natalia

Nieprzeczytany postprzez Dagi » 07 gru 2013, 13:33

A my wciąż wierni TOTW z jagnięciną - czasem mieszam z dziczyzną lub rybką, ale podstawa to jagnięcina. Suczki zdrowo wyglądają, qpki ok, i sierść gęsta, miękka, sprężysta i lśniąca - jak wypastowane ;)Miałam spróbować czegoś innego, ale czy jest sens? Skoro na tej karmie wszystko super? Chyba nie :)
STRONA ARII

"Na świecie nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy" - Edward Abbey.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dagi
Klubowicz
3 lata członkostwa3 lata członkostwa3 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Aria
Imię: Dagi
Pochwały: 11

Poprzednia stronaNastępna strona
Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje