Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Jak i czym żywimy nasze owczarki niemieckie.

Re: Nasze suche karmy

Nieprzeczytany postprzez bibsztrem » 31 gru 2013, 00:22

polecam puppy pro plan large athletic puriny za szczeniaka ; ) troszke kosztuje ale ma dużo witamin ; ) gdy miała ponad rok zacząłem kupować u hodowcy kanadyjską karmę chicopee ; ) pozdrawiam ; )
bibsztrem
Losowy avatar

Nieprzeczytany postprzez vega_bw » 31 gru 2013, 09:23

Zostajemy przy Brit'cie. Wczoraj przyjechał nam woreczek 15 kg+ 3 gratis jagnięcina z ryżem.
Zobaczymy, jak wyjdzie Falko na tym energetycznie, czy nie schudnie.
Granulki dość małe,czyli takie, jak lubi, pachnie ładnie.
Kolacja zjedzona bez dodatków smakowych ;)
Qpa rewelacja i rozmiarem i kształtem.
Zobaczymy dalej.
Choćbyś powiedział o sobie i swoim psie wszystko, to i tak zawsze zostaje coś do powiedzenia...
vega_bw
Zaawansowany owczarkarz
2 lata członkostwa2 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Falko zwany Rudym ;)
Imię: Beata
Pochwały: 7

Nieprzeczytany postprzez Andzik » 31 gru 2013, 13:37

Dotarł do nas wkońcu Royal Canin Hypoallergenic. Daskuniowi bardzo smakuje. Po 4 m-cach gotowanego jedzonka to szok! Zobaczymy czy zda egzamin :-)
ObrazekObrazek
Andzik
Owczarkarz
Owczarek niemiecki: Dasko
Imię: Anna
Pochwały: 1

Nieprzeczytany postprzez saacrum » 31 gru 2013, 13:53

anita napisał(a):Igme karmiłam acana ale cały czas nie leży mi ta sierść, nie błyszczy się tak jak bym chciała :lool:
została mi polecona karma CSJ, wczoraj przytachałam worek i zanim zdążyłam się rozebrać psy dobrały się do worka, co wcześniej im się nie zdarzyło nigdy :nea:
zobaczę po 2-3 tygodniach jak będzie wyglądać i zdam relacje :-)

ps: to tez jest chyba tak ze dla każdego psa jest dobre coś innego, np. mój labrador tylko na bricie nie ma podwyższonych prób wątrobowych ( była m.in na acanie, orijenie, fitminie i normy miała przekroczone kilkukrotnie)

czekam na relacje :)słyszałam, że dobra ta karma.

My wciąż wierni TOTW o smaku bizona :lool:
"Możesz powiedzieć psu największe głupstwo, a on spojrzy ci w oczy tak, jakby chciał rzec: 'O Boże, masz absolutną rację! Nigdy bym na to nie wpadł." Dave Barry

Obrazek

Obrazek
saacrum
Owczarkowa wyga
3 lata członkostwa3 lata członkostwa3 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Xandor
Imię: Monia
Pochwały: 11

Nieprzeczytany postprzez Andzik » 31 gru 2013, 14:19

My już testowaliśmy purinę pro plan, była masakra. Potem Acana, Orijen... I wkońcu gotowanie, które sprawdziło się najlepiej. Ale po 3 mcach znów problemy z biegunkami, więc karma weterynaryjna. Oby to było to. Później planujemy RC dla owczarków niemieckich.
ObrazekObrazek
Andzik
Owczarkarz

Nieprzeczytany postprzez saacrum » 31 gru 2013, 14:23

Andzik napisał(a):My już testowaliśmy purinę pro plan, była masakra. Potem Acana, Orijen... I wkońcu gotowanie, które sprawdziło się najlepiej. Ale po 3 mcach znów problemy z biegunkami, więc karma weterynaryjna. Oby to było to. Później planujemy RC dla owczarków niemieckich.

RC jest beznadziejne składowo, chyba że masz króliczka czy coś co lubi kukurydze ;)Dopiero zdaje sie na 3 miejscu RC ma coś POCHODZENIA zwierzęcego.
"Możesz powiedzieć psu największe głupstwo, a on spojrzy ci w oczy tak, jakby chciał rzec: 'O Boże, masz absolutną rację! Nigdy bym na to nie wpadł." Dave Barry

Obrazek

Obrazek
saacrum
Owczarkowa wyga
Owczarek niemiecki: Xandor
Imię: Monia

Nieprzeczytany postprzez Andzik » 31 gru 2013, 14:32

Ale ma hydrolizat białka, a tego szukamy. Karma bezzbożowa nie zdała egzaminu. Dasko potrzebuje karmy lekkostrawnej. TOTW ma świetny skład, jednak bez hydrolizatu białka... No i jest dla psów dorosłych. Pomyślimy jeszcze. Zresztą może się okazać, że musi zostać na karmie weterynaryjnej...
ObrazekObrazek
Andzik
Owczarkarz

Nieprzeczytany postprzez Karina » 01 sty 2014, 22:03

A Nutra?
Z tych ze zbożem u mnie sprawdzała sie najfajniej. Przerobiłam: Bosch, Brit, Brit Care, Mera Dog, diamond, Purinę DC, Purinę PP, Eukanubę, RC (junior Maxi, owczarkowy, Club i weterynaryjne)

Arion też ma podobny skład do RC
Karina
Losowy avatar

Nieprzeczytany postprzez Dagi » 01 sty 2014, 22:42

Andzik napisał(a):TOTW ma świetny skład, jednak bez hydrolizatu białka... No i jest dla psów dorosłych. Pomyślimy jeszcze. Zresztą może się okazać, że musi zostać na karmie weterynaryjnej...
TOTW jest dla szczeniąt i dorosłych. Aria jadła ją od 4-5 mca. Nie ma hydrolizatu białka, ale ma niską zawartość białka i tłuszczu ( ryba, jagnięcina) i u nas to zdało egzamin.
STRONA ARII

"Na świecie nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy" - Edward Abbey.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dagi
Klubowicz
Owczarek niemiecki: Aria
Imię: Dagi

Nieprzeczytany postprzez Andzik » 02 sty 2014, 11:57

Ok. Dziękujemy :-)Narazie Dasko musi jeść karmę weterynaryjną...
ObrazekObrazek
Andzik
Owczarkarz

Poprzednia stronaNastępna strona
Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje