Skrypt forum używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia Wam maksymalnej wygody przy korzystaniu z naszej internetowej witryny. Dzięki ciasteczkom wiemy też co Wasze owczarki jadły na śniadanie. ;-) Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies kliknij "Akceptuję", w przeciwnym wypadku wyłącz ciasteczka dla tej witryny w ustawieniach swojej przeglądarki. Akceptuję.
Jak i czym żywimy nasze owczarki niemieckie.

Re: Nasze suche karmy

Nieprzeczytany postprzez Carlos1982 » 21 mar 2014, 09:56

Po długich próbach dostosowania karmy suchej do gustów Sheili udało mi się strzelić w 10 karmą Brit - jak na razie odmiana dla szczeniąt dużych ras do 2 roku życia można ją podawać - Sheila zje każdą ilość i miseczkę wyliże:)
Carlos1982
Owczarkarz
1 rok członkostwa
Owczarek niemiecki: Sheila
Imię: Łukasz
Pochwały: 1

Nieprzeczytany postprzez sylwia1231 » 02 kwi 2014, 19:31

Purina Pro Plan Adult Sensitive Salmon & Rice, łosoś i ryż co myślicie o niej i czy ktoś podawał
PSY JAK LUDZIE MAJĄ DUSZE
sylwia1231
Losowy avatar
Klubowicz
3 lata członkostwa3 lata członkostwa3 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Zizi
Imię: sylwia
Pochwały: 3

Nieprzeczytany postprzez mój pies » 03 kwi 2014, 06:51

Pro Plan jest ogólnie dobrą karmą, więc myślę , że to dobry wybór jesli pies ma wrażliwą skórę.
Obrazek

Co każdy posiadacz psa przeczytać powinien: literatura-godna-polecenia-t542.html
mój pies
Klubowicz
Owczarek niemiecki: Tora
Imię: ena
Pochwały: 9

Nieprzeczytany postprzez vega_bw » 03 kwi 2014, 07:00

My zostaliśmy przy Brit'cie. Zmieniam tylko smaki młodemu. Obecnie junior, jako,że można podawać do 2 roku życia.
Tak się łobuz przyzwyczaił,że innymi pluje.
Na smaki używam frolica przekrojonego na pół. Jako karma do bani,ale jako smaczki sprawdza się doskonale.
Choćbyś powiedział o sobie i swoim psie wszystko, to i tak zawsze zostaje coś do powiedzenia...
vega_bw
Zaawansowany owczarkarz
2 lata członkostwa2 lata członkostwa
Owczarek niemiecki: Falko zwany Rudym ;)
Imię: Beata
Pochwały: 7

Nieprzeczytany postprzez sylwia1231 » 03 kwi 2014, 07:48

to próbujemy ,a skóra u nas coś znowu jakaś sucha i tak jakby łupież do tej pory kubersa dawałam ale popsuł sie
PSY JAK LUDZIE MAJĄ DUSZE
sylwia1231
Losowy avatar
Klubowicz
Owczarek niemiecki: Zizi
Imię: sylwia
Pochwały: 3

Nieprzeczytany postprzez MAŁAMI » 10 kwi 2014, 10:25

Ja się zastanawiam czy zmieniać czy nie zmieniać, młoda wsunęła 15 kg worek Brit Care Junior Large Breed Lamb & Rice, smakował jej i kupy były super, znalazłam jednak na e-karmie TOTW dla szczeniąt (też bez kuraka) dwa rodzaje i tak się zastanawiam się co robić. Składowo karmy są bardzo podobne, cenowo TOTW jakieś 70 zł droższa , podobno z wyższej półki , pytanie czy nie płaci się tylko za markę , czy psinka będzie chciała jeść , czy jest sens zmieniać ???
MAŁAMI
Początkujący owczarkarz
1 rok członkostwa
Owczarek niemiecki: Kiara
Imię: Agata

Nieprzeczytany postprzez Dagi » 10 kwi 2014, 10:54

Jeśli mała dobrze toleruje Brit i nie ma żadnego ALE, to może lepiej nie kombinować... ;)
My "jedziemy" na TOTW i wszystko jest super! Sunie zajadają ze smakiem i wyglądają cudnie ( małe qpy, piękna, lśniąca sierść),więc śmiało mogę polecić rybkę i jagnięcinę. Czasem nawet nasza stara kotka im podjada ;)
Jeśli chodzi o Brita vs. TOTW - składy karm różnią się. W TOTW w ogólne nie ma ryżu i oleju z drobiu, a karma z jagnięciną lub rybą ma mniejszą zawartość tłuszczu i białka.
Nie polecam TOTW dla szczeniąt, bo ma malutkie granulki. Lepiej kupić tę bez podziału na wiek.
STRONA ARII

"Na świecie nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy" - Edward Abbey.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dagi
Klubowicz
Owczarek niemiecki: Aria
Imię: Dagi
Pochwały: 11

Nieprzeczytany postprzez MAŁAMI » 10 kwi 2014, 11:07

a która to jest ta bez podziału na wiek ???, a czy ziarna są takie wilgotne -pachnące (tak ja w bricie) bo za pierwszym razem kupiłam magnussona niby bardzo dobra szwedzka karma, ale właśnie ziarenka wielkościowo prawie jak dla kota i do tego strasznie suche i bez zapachu , nie było możliwości zjedzenia karmy bez doprawiania. ALE nie ma, ale .................. TOTW lepszy nie?
MAŁAMI
Początkujący owczarkarz
1 rok członkostwa

Nieprzeczytany postprzez Dagi » 10 kwi 2014, 11:29

Bez podziału na wiek mają taką samą nazwę, ale bez przyrostka PUPPY :)
TASTE OF THE WILD Sierra Mountain (jagnięcina), TASTE OF THE WILD Pacific Stream ( ryby).
Co do wilgotności i zapachu? Hmmm nie wiem, jak wygląda i pachnie Brit ;)Karma rybna TOTW na bank pachnie rybą, ale chyba bardzo wilgotna nie jest. Mniej wilgotna od RC Hypoallergenic - bo tu mam porównanie ;)Tak, czy siak...moim psom bardzo smakuje. A czy jest lepsza? Podobno tak, ale co tak naprawdę w suchych karmach jest - wiedzą tylko producenci :P

Ps. Możesz kupić mała paczkę na próbę. Tylko pamiętaj o tym, że nie można od razu dawać nowej karmy. Mniej więcej to powinno wyglądać tak : Przez pierwszy tydzień 2/3 Brit + 1/3 TOTW, w drugim tygodniu 2/3 TOTW + 1/3 Brit, a później już ( jeśli nie będzie biegunek) tylko TOTW. Czas możesz sobie skrócić jeśli nie będzie " rewolucji" ;)
STRONA ARII

"Na świecie nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy" - Edward Abbey.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dagi
Klubowicz
Owczarek niemiecki: Aria
Imię: Dagi
Pochwały: 11

Nieprzeczytany postprzez MAŁAMI » 10 kwi 2014, 19:03

a powiedz mi jeszcze proszę jak to jest z zawartością mięsa w TOTW bo podobno na opakowaniu nie jest podana ilość %
MAŁAMI
Początkujący owczarkarz
1 rok członkostwa

Poprzednia stronaNastępna strona
Dział statystyki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Opcje