marta123456 napisał(a):jagoda napisał(a):Chyba mogę się wypowiedzieć co do rad od hodowcy bo w niedziele 2 września zakupiłam pieska od hodowcy i dostałam dokładne wytyczne co do żywienia owczarka. Przez pierwszy tydzień pobytu w domu piesek ma dostawać 3/4 kubka (180g np po jogurcie) suchej karmy 2xdziennie (Ja mam mieszanke dwóch zakupionych u hodowcy) +100 gram surowej wołowiny przemielonej= 3 razy w tyg surowe żółtko.. Przez kolejne 2 tygodnie 1 cały kubek 2xdziennie i 200 g wołowiny (wołowina już zostaje do końca w prpoprcji 200g do każdego posiłku)i tak do 6 mies. Od 6 do 9 mies 400-450g. karmy plus wołowina. Do tego mam witaminy dla psa. Również od hodowcy. No i tylko i wyłącznie woda do picia. Mam nadzieje że pomogłam. Pozdrawiam
Pies parę tysięcy lat zjadał surowe mięso i resztki ze stołu i wiedzie co ? ŻYŁ i był zdrowy.A karma weszła nie dawno.Aż tak nie trzeba wydziwiać.Ja mojego psa od szczeniaka żywiłam łbami kurzymi - gotowanymi i surowymi.Jest pełen życia , ma bardzo mocne stawy , zęby , lśniącą sierść itp.
A nie jakieś super karmy , wołowina , jogurty ... ludzie błagam pies pochodzi od wilka - a on żywił się tym co upolował.Myślę , że wystarczy jak dasz mu łapki lub łby kurze , jak podrośnie to raz w tyg surowa kość , również raz na tydz. surowe jajko.
Wracając do łbów póki jest młody to gotuj mu - to same mięso i chsząstki będzie miał mocne i zdrowe stawy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości