Bo najwidoczniej nikt nie czytał, ewentualnie nie dał się nabrać na kupno kota w worku...
Ja również nie kupiłam i nie znam, lecz natkęłam się kilka razy na taka forme marketingu różnych rzeczy i obchodzę takie rzeczy szerokim łukiem, bo:
- na stronie zero konkretów, 200% nachalnego marketingu;
- szantaż psychiczny, nieczyste zagrania - te wszystkie zwroty typu zdradzanie tajników szkoleniowców, zdadzę Ci wiedzę za 490 zł (bzdura, nic nie zastąpi osobistego kursu pod okiem dobrego szkoleniowca z ogromną wiedzą - nie da się tego zawrzeć w książce),
- wrzucając w google np. "Wiktor Nowak szkolenie psów" nie wyskakuje N-I-C. Nic nie potwierdza by ten pan gdziekolwiek kiedykolwiek pracowałby z psami. Myślę że jeśli w ogóle ten pan istnieje, to skończył szkołę marketingu i wie jak naciągać ludzi, a sam był na jednym kursie PT z tym wyżłem weimarskim co najwyżej (mogę się mylić).
- jednocześnie... rażące błędy ortograficzne na stronie?! A pan chce książkę wydać?
- strony tego typu charaktreryzują się tym, że zawsze wrzucają opinie od osób postronnych by zyskać na wiarygodności - najczęściej te opinie są pisane przez samego autora, a ludzie wymyśleni,
- na stronie pisze ile kopii zostało - ta liczba prawie nigdy się nie zmienia. Ma na celu tylko i wyłącznie włączenie presji psychicznej pt. "to wyjątkowy produkt, promocja ograniczona, jak nie kupię teraz to mi inni wykupią" itd. Copyright na samym dole mówią 2011-2013 i oznacza to że strona powstała w 2011 roku i przez tyle lat ta "promocja" ciągle działa, a sam autor strony od roku o niej zapomniał - ale co tam, ważne że "sama produkuje" pieniądze
i od 3 lat autorowi nie udało (nie chciało) się opublikować swojego dzieła.
- ostatni rodzynek nachalnego marketingu - po próbie zamknięcia strony dalszy ciąg naciągania. To może rabacik?
Jeśli chcesz opinie osoby, która kupiła, zagadaj do ludzi z facebook'a którzy polubili ta strone.
Z drugiej strony jak zapłacisz, to dostaniesz ten e-book, więc raczej na tym nie kłamią - choć kto wie, może książka nawet nie istnieje i nic nie dostaniesz...
Ale ja jak tylko widzę ten sposób reklamowania się, to dziękuje i wychodze.
Pochwały przyznane za posta: 4