a na dodatek to większość poszła na eksterier i najważniejsze aby pies prawidło wyglądał...
pewnie wielu z Was oglądało ten film, ale dla przypomnienia dam raz jeszcze
http://www.myspace.com/video/vid/44215931
Tomek napisał(a):lemurka napisał(a):Ja mam psa w typie i psa z rodowodem. Różnice? Są ogromne.
Rozwiń proszę wypowiedź.
lemurka napisał(a):Tomek napisał(a):lemurka napisał(a):Ja mam psa w typie i psa z rodowodem. Różnice? Są ogromne.
Rozwiń proszę wypowiedź.
Dopiero przy drugim psie np. przekonałam się co to jest popęd łupu .
Starszy pies jak zobaczy sarnę, zająca, staje jak krowa odwraca się do mnie z miną "aale o co chodzi?" (i tak było od zawsze). Za młodym już się w takim momencie kurzy.
Starszy pies jak zobaczy sarnę, zająca, staje jak krowa odwraca się do mnie z miną "aale o co chodzi?
bartosz.kr napisał(a): Ale są psy z dużym popędem łupu które za sarnami i zającami nie biegają bo są tego nauczone ;P
Kilche napisał(a):Starszy pies jak zobaczy sarnę, zająca, staje jak krowa odwraca się do mnie z miną "aale o co chodzi?
Jeśli chodzi o pogoń za zwierzyną to o wiele bardziej wolałabym taką krowę U psów z dużym popędem łupu (i nie tylko) czasem ciężko jest wypracować olewanie uciekającej sarny czy zająca, dużo ludzi ma z tym ogromny problem. "Aale o co chodzi" byłoby zdecydowanie bezpieczniejsze dla psa Ale wiadomo, nie można mieć wszystkiego
Hiku27 napisał(a):na temat pogoni zza zwierzyna to juz Jangcy napisal ze trzeba doprowadzic w szkoleniu psa do tego zeby to wlasciciel byl wazniejszy od zwierzyny a czy pies z rodowodem czy nie to chyba nie ma wplywu na takie zachowanie tak mi sie wydaje
lemurka napisał(a):bartosz.kr napisał(a): Ale są psy z dużym popędem łupu które za sarnami i zającami nie biegają bo są tego nauczone ;P
To jest oczywiste. Co nie zmienia faktu, że go mają i o to mi w poście chodziło podając ten przykład.
-- 17 kwi 2011, o 21:46 --
Kilche napisał(a):Starszy pies jak zobaczy sarnę, zająca, staje jak krowa odwraca się do mnie z miną "aale o co chodzi?
Jeśli chodzi o pogoń za zwierzyną to o wiele bardziej wolałabym taką krowę U psów z dużym popędem łupu (i nie tylko) czasem ciężko jest wypracować olewanie uciekającej sarny czy zająca, dużo ludzi ma z tym ogromny problem. "Aale o co chodzi" byłoby zdecydowanie bezpieczniejsze dla psa Ale wiadomo, nie można mieć wszystkiego
Jak najbardziej ja też
-- 17 kwi 2011, o 21:47 --
Hiku27 napisał(a):na temat pogoni zza zwierzyna to juz Jangcy napisal ze trzeba doprowadzic w szkoleniu psa do tego zeby to wlasciciel byl wazniejszy od zwierzyny a czy pies z rodowodem czy nie to chyba nie ma wplywu na takie zachowanie tak mi sie wydaje
Tylko że takie proste to to nie jest
donald1209 napisał(a):Ale jest jeszcze jeden aspekt. Był gdzieś w sieci artykuł na ten temat. Chodzi o to, że przepisy hodowlane np. ZK sprawiaja, że jest coraz mniejsza pula genowa wśród rodowodowych owczarków.
Pozdro
Krzysztof
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości