Mam dostęp do oryginalnego amerykańskiego Tylosinu, pies ma na nim super samopoczucie także przy tym preparacie zostanę. Ale dziękuję za informację.
Co do enzymów, to wypróbowywałem metodą prób i błędów, a gdy już miałem w nich jako takie rozeznanie zaczęło zależeć mi na tym aby były:
1. w proszku
2. jak najmocniejsze (w szczególności chodziło mi o jak najwięcej jednostek lipazy na 1g)
3. jak najtańsze, czyli dostępne w dużych opakowaniach - przy obecnie podawanej dawce koszt zakupu preparatu Viokase-V wyniósłby mnie prawie 1200zł miesięcznie, Petzym wychodzi trzy razy taniej...
Co do składu, to weź proszę poprawkę to, że jednostki Ph.Eur/BP nie są równe USP.
Jeszcze taka mała uwaga dotycząca karm. Ponoć najnowsze badania wskazują na to, że większość psów chorujących na ZNT może spożywać karmę o % procentowej zawartości tłuszczy powyżej 12% (wcześniej ten próg był uznawany za granicę) jednak w przypadku Viggo okazało się że im mniej tłuszczu tym lepiej, ze wszystkich dostępnych na rynku karm weterynaryjnych najbardziej służy mu RC Intestinal Low Fat (7%). Niestety skubaniec nie chce jeść tej karmy, po czwartym worku wypróbujemy Mera Dog Pure z łososiem (6,5%), ponoć jest to niezły zamiennik. W kolejce czeka Koebers Light (7,4%).